ANNONSØRINNHOLD

- Folk kan jo ha litt forskjellige meninger om IT-folk

Møt skykonsulent Haakon Gullaksen og utvikler Runar Bye. De jobber for å gjøre hverdagen bedre for folk. Hvordan? Jo, les her.

Hva gjør egentlig en skykonsulent, og hvordan er arbeidsdagen til en typisk utvikler? Svaret du får, kommer nok an på hvem du spør. Haakon Gullaksen og Runar Bye har jobbet som tekniske konsulenter i Sopra Steria i to og tre år. Mens Haakon jobber som skykonsulent, jobber Runar som utvikler. Felles for dem begge er at de har en spesiell interesse for digital samhandling. Altså, hvordan digitale tjenester og plattformer kan bidra til en trygg og effektiv flyt i arbeidshverdagen. Gjennom faggruppene Modern Work og Power Plattform jobber de for at Microsoft 365-teknologien skal være et nyttig verktøy i arbeidshverdagen.

- Folk kan ha forskjellige meninger om IT-folk, og mene at vi kanskje kan være litt plagsomme – på en god måte. Særlig vi som jobber en del med drift. Vi vil jo bare bidra til å skape en god flyt i hverdagen til folk. Derfor er vi veldig opptatt av å lytte til brukernes behov og sørge for at teknologien vi foreslår kommuniseres på en god måte, sier Haakon.

God kommunikasjon og opplæring

I faggruppen Modern Work jobber Haakon spesielt mye med Sharepoint og fil-migrering. I tillegg har han fagkompetanse og interesse for hvordan Power Plattform kan integreres med som Teams, Outlook og SharePoint.

- Nå har jeg nettopp vært på et prosjekt hvor to selskaper skulle slås sammen til ett. Vi hadde ansvar for å migrere all data fra den ene skyen til den andre, og hjelpe brukerne med å komme over på nye løsninger, forteller han.

Og for at dette skulle gå så smidig som mulig, var kommunikasjon og god opplæring med brukerne helt avgjørende.

Variert hverdag som konsulent

Og nettopp det jobber Runar også mye med.

- Det er det som er gøy med å være konsulent. Jeg er veldig fan av den varierte arbeidshverdagen. Jeg gjør en del teknisk arbeid, men holder også presentasjoner og workshops for å lære opp den nye sluttbrukeren til å bruke teknologien på best mulig måte, forteller han.

I tillegg er det viktig å være en god rådgiver underveis i prosessen.

- Mange er ivrige etter å bli med på trenden og alltid velge de største lisensene. Men har du egentlig bruk for det, og klarer du holde oversikt over alle mulighetene i plattformen? Det kan være verdt å stille seg det spørsmålet, sier Haakon.

Deler erfaringer i videopodkast

I en videopodkast hos Sopra Steria deler Haakon og Runar sine erfaringer fra Modern Work og Power Platform, og hvordan små og store virksomheter kan utnytte Microsoft 365-verktøyene på best mulig måte. Det er ikke alltid du skal gå for dypt inn i teknologien. Det kan straffe seg, har Haakon erfart.

Hør hvorfor i denne episoden: