Få står i veien for Intility når laget tar seg inn på server og kampene i Bedriftsligaen skytes i gang.
I sin debutsesong for to sesonger siden ble laget plassert direkte i den øverste divisjonen. Høsten 2021 kunne ingen stoppe laget som vant samtlige syv kamper i det innledende seriespillet og to kamper i sluttspillet, uten å tape ett eneste kart.
I den påfølgende sesongen gjentok laget bragden og gikk ubeseiret gjennom både seriespillet og sluttspillet og i høst har rekken fortsatt når vi i skrivende stund har rundet tre serierunder.
LES OGSÅ: Storebrand samles rundt e-sporten
Vi har tatt en prat med lagkaptein Thorstein «Thorshi» Løkensgard (27) og undersøkt litt hva som ligger bak og gjør at Intility nærmest virker ustoppelige.
Løkensgard forteller at laget plukket opp ideen om å starte et bedriftslag litt tilfeldig.
– Jeg er litt usikker på hvordan vi kom over Bedriftsligaen, men vi var tre i samme avdeling som spilte en del sammen og som tidligere har spilt på lag sammen, så da vi kom over Bedriftsligaen var det naturlig å prøve og danne et lag. Vi visste at det var flere på kontoret som spilte en del Counter-Strike og opprettet en gruppesamtale med de for å høre om de ville være med. Det var starten, forteller Løkensgard og legger til.
– Vi var tre stykker som kjente hverandre godt, men ikke hele laget. Det har utviklet seg til at vi snakker mye mer sammen, og til og med samarbeider mer på tvers av avdelingene etter at vi begynte å spille sammen.
Løkensgard råder over en svært erfaren gjeng, hvor blant annet stjernespiller Kristian «Dutu» Hølen har vist seg frem i Norgestoppen de siste årene. Intilitys lagkaptein tror riktignok ikke bare det individuelle nivået har vært nøkkelen til lagets suksess de siste årene.
– Vi er ganske samspilte, og vet på en måte hvem som spiller hvor og sammen med hvem. Gjennom en kamp er det kanskje mindre direkte ledelse enn man skulle tro og heller en viss kjennskap til hverandre som gjør at vi fungerer godt sammen. Vi er jo ikke super profesjonelle spillere, men med mye spilling sammen og alene så kommer det litt forståelse for spillet som jeg tror hjelper oss en del, forklarer 27-åringen.
Man skulle gjerne trodd et lag som Intility trener en del sammen for å kunne prestere på det nivået de gjør. Det gjør de ikke i følge lagkaptein Løkensgard.
– Vi trener veldig sjeldent. Jeg tror vi aldri har avtalt en treningsøkt, men vi spiller som nevnt mye sammen for gøy. Vi har også enkelte på laget som synes det er gøy å lære seg «utility» så det kommer godt med. Når det kommer til forberedelse så er vi alle veldig glad i å spille «retake» både før og etter kampen for å ha noe som går fort, sier Løkensgard.
– Vi sier ofte at vi er en gjeng med hodeløse kyllinger
Han røper også at laget ikke har fastsatt noen faste roller innad i laget. De spøker gjerne når de omtaler seg selv som hodeløse kyllinger.
– Vi har vel heller aldri snakket om faste roller, men vi kjenner hverandre såpass godt og har spilt så mye sammen at vi vet hvem som gjør hva på de forskjellige kartene. Vi har aldri helt kontroll og sier ofte at vi er en gjeng med hodeløse kyllinger, men vi liker litt kaos, spøker Løkensgard.
Han mener også at kjemien innad i laget har vært en nøkkelfaktor for lagets sterke resultater.
– Kjemien innad i laget er veldig god og vi koser oss alltid når vi spiller sammen. Det ligger nok også i hvor mye vi spiller og har spilt sammen.
I takt med trofesankingen har også interessen for e-sport økt innad hos Intility.
– Innad i firmaet er det ganske god stemning for e-sport. Det har nå blitt en fast greie at vi kjøre felles påmelding til bedriftsligaer hvor vi i vår var hele elleve lag på tvers av Counter-Strike, League of Legends og Rocket League. Selskapet har også bestilt opp e-sport t-skjorter til alle som måtte ønske det, og etter hva jeg hørte så var det en kjemperespons. Bortsett fra det så har vi også prøvd oss på en felles gaming-Discord, ukentlige oppdateringer av resultater og flere fra firmaet dro å så på da vi spilte finale i vår, forteller Løkensgard.
27-åringen mener Bedriftsligaen kan bidra til mange faktorer i teambuildingsprosessene.
– Jeg tror e-sport kan bidra masse med det sosiale i en bedrift. Det er ofte et enkelt tema og snakke om og gjerne noe flere brenner for. Jeg ser internt hos oss så har e-sport blitt et tema som gjerne snakkes om i lunsjen, og ved å sette sammen lag på tvers av avdelinger så skapes det også sosiale arenaer som ikke hadde blitt til uten.
– Helt til slutt, ses vi på sluttspillet?
– Ja, håper det, avslutter Løkensgard med et smil.