ANNONSØRINNHOLD

Fra venstre; Ove Kuvåssæter, Eivind GJesteland, Njord Solberg
Fra venstre; Ove Kuvåssæter, Eivind GJesteland, Njord Solberg Vis mer

Jordnære verdier i internasjonalt miljø

Fra å spa møkk til maskinlæring - det blir mange spennende foredrag på den nye techkonferansen #HelloStavanger - og Capgemini er sterkt representert - både bak og på scenen.

Hva er linken mellom å spa møkk og å kode?

- Nå vil jeg ikke gi bort alle poengene før foredraget på #HelloStavanger, ler Ove Kuvåssæter. Men han lar seg likevel overtale til å avsløre litt om foredraget han skal holde på den nye tech-konferansen #HelloStavanger 16. - 17. oktober:

Similiarities between shovelling manure and development.

- Spa møkk handler om at man ikke bare kan legge inn i fjøset, man må spa ut. Dersom man ikke jobber med å fjerne det som er overflødig blir utviklere stående med “gammal møkk” til halsen. Vi må vite hva vi driver med, slår Kuvåssæter fast.

Hvordan kom du opp med en så original ide til foredraget?

- Hehe, det var på en joggetur rundt Jæren, i våres, under møkkaspredningen. Jæren er jo et jordbruksområde og vel, ideen kom vel drivende med lukta…

Fra venstre: Ove Kuvåssæter, Eugene Romero
Fra venstre: Ove Kuvåssæter, Eugene Romero Vis mer

Kunnskapsdeling er like viktig som kode

Selv er Ove vokst opp på gård. Men hvordan endte odelsgutten fra Trøndelag opp som leder av Cloud&Custom Applications avdelingen i Stavanger?

Kuvåssæter solgte sitt første profesjonelle system i 1996 og har jobbet med IT i en rekke ulike roller før han for snart seks år siden landet i Capgemini.

- Capgemini har en ekstremt god kultur for kunnskapsdeling. Kunnskapsdeling og kompetanseutvikling gjennomsyrer organisasjonen, både lokalt og internasjonalt, forteller han.

Og etter en lang karriere innen IT er han sikker på en ting: Kunnskapsdeling - evne til å tilegne seg ny kunnskap og formidle det man kan - er like viktig som å skrive god kode.

- Det er en Pondus-stripe der poenget er: Fire fulle bassister blir aldri et band. Samme innen utvikling: Fem dyktige primadonnaer som ikke er i stand til å dele i et team vil heller aldri lage gode løsninger, slår han fast.

Underkommunisert hvor bra Stavanger er!

Kuvåssæter er en av fire fra Capgemini som skal holde foredrag på konferansen #HelloStavanger, og Capgemini er stolt sponsor.

Eivind Gjesteland er leder av Stavangerkontoret og styremedlem i #HelloStavanger.

- Vi er en av de største tech-arbeidsgiverne i regionen, og har et ønske om og et ansvar for å utvikle og drive miljøet fremover, forteller han. - Vi har et veldig sterkt IT-miljø i regionen, men har manglet en konferanse som dette - med fokus på fag.

Fra venstre; Ove Kuvåssæter, Eivind Gjesteland
Fra venstre; Ove Kuvåssæter, Eivind Gjesteland Vis mer

Oppstartsmøtet var i oktober i fjor, og nå er over femti ildsjeler involvert i å lage konferansen.

Alt er non-profit og foredragene er valgt ut av en fagjury basert på call-for-papers.

- Det er litt underkommunisert hvor bra miljøet for tech er her i regionen, mener Gjesteland.

- Mange tenker nok på olje og gass, men energisektoren er jo en sektor som i høyeste grad er digital og trenger tech-kompetanse.

Han trekker også fram hvor internasjonal byen er.

- For mange er engelsk arbeidsspråket, det overrasker en del tilflyttere. Arbeidshverdagen er også preget av mange ulike kulturer, og dermed ulike perspektiver, noe jeg setter stor pris på. At det er så internasjonalt gjør også at du blir eksponert for tech-trender tidlig - og at du kan få god eksponering mot utlandet.

Mange av aktørene i regionen er innen olje og energi - og dermed kapitalsterke og opptatt av innovasjon.

- Det gjør at vi har mange kunder som både tør å prøve - og har råd til å prøve - innovative teknologiske løsninger, og det gjør det ekstra spennende å jobbe som konsulent her.

Bærekraft og integritet

Kuvåssæter er enig.

- I Capgemini ser jeg at kunnskapsdeling går begge veier. Vi er et stort internasjonalt konsulenthus, men alle avdelinger og regioner er unike. Vi i Stavanger, som jobber tett med energikunder, har en unik mulighet til å dele våre kunders perspektiver med resten av organisasjonen.

Han trekker også fram arbeidet med bærekraft som sentralt.

- Jeg har forankret hele karrieren min i jordnære, trønderske verdier. Bærekraft står sentralt, og det blir også viktig i foredraget på #HelloStavanger.

Nylig fikk han satt opp bikuber på taket av kontoret i Stavanger. Et lite tiltak som har konkret effekt.

- For meg er det å jobbe i Stavanger en viktig del av det arbeidet med bærekraft, for her sitter du så tett på. Capgemini fungerer som “trusted advisors” til en rekke store selskaper innen energibransjen, og jeg som utvikler kan utvikle med integritet og vite at jeg bidrar til det grønne skiftet.

Fag og fest

Det kom inn over 500 pitcher til #HelloStavanger.

50 ble valgt ut, hele 5 av dem var fra Capgemini. Det sier litt om den faglige kompetansen på regionskontoret.

- Det er kjempekult at våre ansatte er så engasjerte, sier Eivind Gjesteland.

- Det er jo kunnskap vi lever av, og vi har stort fokus på å gi våre ansatte muligheten til å utvikle seg faglig gjennom deltakelse på konferanser som HelloStavanger, interne kurs og prosjekter med kunder.

Fire foredragsholdere fra Capgemini skal holde fem foredrag.

Eugene Romero skal holde to: det første heter “Get rid of Pull Requests”, det andre handlerer om å takle imposter syndrom.

Njord Solberg skal snakke om hvordan man kan bruke maskinlæring til å kartlegge kreft på tidlig stadium, og Asahi Cantu skal snakke om humanisme og tech.

Using deep learning to detect prostate cancer

Proof of humanity - a humanistic approach in a world dominated by tech-ai

Se hele det spennende programmet på : https://www.hellostavanger.no/

Fra venstre; Asahi Cantu, Njord Solberg
Fra venstre; Asahi Cantu, Njord Solberg Vis mer

Gjesteland gleder seg til konferansen.

- Planen er å se flinke kollegaer på scenen, og så har jeg merket meg noen talks som ser interessante ut… og så får vi se. Er det ikke sånn det ofte er på konferanser da - at man går inn med en slags plan, men også rom for å bli positivt overrasket? Jeg gleder meg like mye til det sosiale, til å møtes og dele i en slik setting - konferanser skal være både sosiale og faglige.

Det blir det ihvertfall for Ove Kuvåssæter som ikke bare skal holde foredrag men feire 50-årsdag på konferansen!

- Jeg har bursdag den dagen, så satser på at det blir tidenes feiring med gode kollegaer.