ANNONSØRINNHOLD

Kristin om Digibarnevern-satsningen: «Det er en fantastisk følelse å vite at vi sammen kan gjøre en forskjell i offentlig sektor»

Kristin Brørs har alltid latt nysgjerrigheten drive henne fremover. Oppvokst på en gård i Trøndelag, har hun fra tidlig alder lært verdien av hardt arbeid og dedikasjon. I dag, som prosjekteier for DigiBarnevern-satsningen i Netcompany, kombinerer hun teknisk kunnskap med praktiske løsninger for å bygge fremtidens barnevern i Norge. Her forteller hun mer om sin reise.

Fra bondeliv til teknologi

Kristin Brørs vokste opp på en gård i Trøndelag, omgitt av vakker natur og et nært familiefellesskap. Selv om hun ikke kom fra en teknologisk bakgrunn, oppdaget hun tidlig interessen for realfagene på videregående. Denne fascinasjonen utviklet seg etter hvert til en lidenskap for teknologi som skulle bli avgjørende for karrieren hennes.

«Jeg vokste opp på en gård i en bondefamilie, og få av de jeg vokste opp sammen med delte de samme interessene mine. Så det var min egen nysgjerrighet og interesse for realfag som til slutt førte meg til å studere elektronisk systemdesign og innovasjon ved NTNU,» forteller Kristin, og fortsetter:

«Samtidig har jeg alltid hatt et behov for å lære nye ting og utfordre meg selv. I min familie har vi en tilnærming til at ”det er ingen som gjør det for deg”, så jeg har lært at man må ta ansvar selv for å oppnå noe – og gjennom teknologi og IT føler jeg man får muligheten til akkurat dette», forklarer Kristin.

Gikk fra å være kunde til å bli leverandør

Kristin har så langt i karrieren opparbeidet seg en solid bakgrunn innen flere felt, blant annet teknologiutvikling, forskning og sikkerhet. Hennes erfaringer har ikke bare gitt henne bred kunnskap, men også evnen til å se helheten i arbeidet man gjør.

«Jeg liker å se på min uro i å kontinuerlig lære noe nytt som en styrke. Det har gitt meg fundament som gjør at jeg kan litt om mangt og at jeg lettere kan se helhetsbildet. På den måten føles alt nytt som regel litt kjent også», sier Kristin.

Fra tidligere har hun også jobbet som leder med ansvar for systemutviklingen for Oslo kommune, hvor Netcompany er digitaliseringspartner.

«I Oslo Kommune, da jeg var kunde, rakk jeg å bli imponert over det unge, sterke miljøet til Netcompany. Kompetansen og tryggheten som teamleads hadde fikk meg til å tenke ”hva gjør de egentlig her?” Villigheten og ikke minst mulighetene til å utvikle seg selv trigget meg, og jeg bestemte meg derfor for å gå over til leverandørsiden i Netcompany», utdyper hun.

Kristin sammen med sin kollega Henrik Bie. 📷: Privat
Kristin sammen med sin kollega Henrik Bie. 📷: Privat Vis mer

Lederskap med mening

I dag jobber Kristin som principal i Netcompany, hvor hun blant annet er prosjektleder og ansvarlig for DigiBarnevern-satsningen. For henne er det nødvendigvis ikke rollen i ledergruppen som inspirerer henne, men heller mulighetene hun får fått til å bidra til noe positivt gjennom sin posisjon.

«DigiBarnevern-prosjektet handler om å forbedre kvaliteten på barnevernstjenester i Norge og å effektivisere slik at de som jobber i barnevernet kan bruke mer tid på det som virkelig betyr noe – nemlig barna. Prosjektet er et kjempegodt eksempel på et nasjonalt digitaliseringsprosjekt, og det er veldig givende å ha ansvaret for et løft som kan ha direkte innvirkning på livene til sårbare barn og familier», forteller Kristin.

«Det motiverer meg til å gi mitt beste hver dag og det er en fantastisk følelse å vite at vi sammen kan gjøre en forskjell i offentlig sektor,» legger hun til.

Fokus på trivsel og utvikling

I DigiBarnevern-prosjektet har Kristin også vært opptatt av å skape et godt miljø for menneskene hun jobber med. For henne handler ikke ledelse bare om mål og oppgaver, men å tilrettelegge for trivsel og utvikling. Selv med en sterk teknisk bakgrunn, er hun lidenskapelig opptatt av å inspirere menneskene rundt seg og å skape et miljø der personlighet, styrker og interesser kommer til sin rett.

«Alle folk er forskjellig med ulike personligheter, styrker og interesser. Veldig få vet at jeg kan synge opera og at de på folkehøyskolen kalte meg ”operafantomet”, både på godt og vondt», ler Kristin.

«Men det er slike ting som bygger karakter og gjør oss til de vi er – og for meg er det viktig at vi på veien videre fortsetter å tilrettelegge for at folk kan føle seg fri til å være seg selv og at vi skaper rom for at folk skal komme med sine egne ideer. Da skaper vi de beste resultatene sammen», avslutter Kristin.