ANNONSØRINNHOLD

Lottelise forteller om sin første måned i Netcompany: «Det er viktig å utfordre seg selv»

Lottelise Torgersen Bergsrud har nylig tatt steget fra et studentliv i Trondheim til å være fulltidsansatt hos Netcompany i Oslo. I løpet av kort tid har hun allerede opplevd utfordringer, men også flere gleder som følger med i sitt nye liv i hovedstaden. Her deler hun sine erfaringer med overgangen fra livet som student til den faste rytmen i arbeidslivet, og hvordan hennes oppstart i Netcompany har vært så langt.

Lottelise fullførte i juni sine masterstudier i Cybersikkerhet og datakommunikasjon ved NTNU i Trondheim, og har brukt mye av sommeren til å flytte til Oslo hvor starten på arbeidskarrieren har ventet. Til tross for at overgangen fra student til nyutdannet til tider har vært krevende, har Lottelise funnet mye glede i å tilpasse seg sin nye hverdag.

«Selv om det er godt med all friheten man får som student, så er jeg en person som foretrekker rutiner i hverdagen. Å venne seg til å stå opp tidlig hver eneste dag tok litt tid, men det er samtidig godt å vite at når jeg er ferdig på jobb, så er jeg helt ferdig med arbeid og kan bruke resten av dagen slik jeg vil. Dette har gitt meg mer rom til trening og avkobling på kveldene», forteller Lottelise.

Følte seg raskt hjemme

Fra tidligere var Lottelise langt ifra et ukjent fjes for Netcompany da hun gikk inn dørene som fulltidsansatt i august – tvert imot. Hun har blant annet vært en av komitelederne i Abakus, som Netcompany er hovedsamarbeidspartner for. I tillegg hadde hun også erfaring med selskapet fra et summer internship i 2023, noe som gjorde overgangen til fulltidsjobb litt lettere.

«Jeg har kjent til Netcompany en stund, og var også summer intern her i fjor, så jeg følte allerede før jeg startet at jeg kjente til flere av mine kollegaer og teknologiene vi bruker», sier hun og fortsetter:

«Det er også en liten bonus at jeg nå faktisk jobber med flere av de jeg møtte på summer internshipet, noe som har gjort starten litt ”tryggere”. Likevel er jeg sikker på at jeg ville fått en like fin oppstart om jeg ikke hadde kjent noen», ler Lottelise.

Lottelise ble kjent med sin kollega Fredrik under fjorårets summer internship. 📷: Privat
Lottelise ble kjent med sin kollega Fredrik under fjorårets summer internship. 📷: Privat Vis mer

En bratt læringskurve som gir mestringsfølelse

Til tross for at læringskurven fra å gå til student til fulltidsansatt ofte kan være bratt har Lottelise alltid vært en person som liker å utfordre seg selv. For henne er det viktig å se på muligheter til å utvikle seg, selv om nye oppgaver kan virke skumle til å begynne med.

«Jeg har i utgangspunktet ingen tung programmeringsbakgrunn, men fikk likevel muligheten til å utvikle meg som full-stack utvikler kun noen uker etter oppstart. Selv om det var litt tøft i starten, så har jeg alltid ment at det er viktig å utfordre seg selv og si ja til nye oppgaver. Og nå føler jeg det går veldig fint, mye takket være teamet mitt som gjør at jeg føler meg trygg og kan hjelpe til uansett hvilket spørsmål jeg har», forklarer Lottelise.

Team-quiz ved kaffemaskinen har blitt en fast hverdagsrutine. 📷: Privat
Team-quiz ved kaffemaskinen har blitt en fast hverdagsrutine. 📷: Privat Vis mer

Storbyliv og nye vennskap i Oslo

Selv om høstmørket nærmer seg og temperaturene synker mot nullpunktet, så lyser hverdagen til den ferske Oslo-beboeren og hun stortrives med sitt nye storbyliv. I løpet av kort tid har hun rukket å bli bedre kjent med byen, samtidig som hun også har fått nye vennskap utenfor arbeidsplassen.

«Det sosiale miljøet på jobb har vært helt fantastisk så langt, og jeg har fått blitt bedre kjent med mine nye kolleger, samtidig som jeg har fått tid til å bygge nye vennskap utenfor jobb. Jeg har venninner som studerer og jobber i Oslo så det har vært veldig hyggelig å kunne se dem oftere, men også bli bedre kjent med deres nettverk».

I tiden som kommer gleder hun seg til å fortsette å utforske hva Oslo-livet har å tilby, både sosialt og i jobbsammenheng.

«For øyeblikket bor jeg sammen med ei venninne som jeg ble kjent med på summer internshipet i fjor, og vi stortrives med vår nye tilværelse på St. Hanshaugen. Fremover så gleder jeg meg til å bli enda bedre kjent med byen, og jeg er superspent på hva fremtiden bringer», avslutter Lottelise.



Vil du bli med på laget?


Netcompany søker nå nye Graduate Consultants med oppstart høsten 2025!


Klikk her for å søke: Graduate Consultants 👈