ANNONSØRINNHOLD

Natur og Kode - finn balansen i Capgemini Trondheim

Frister friluftsliv og chill steming - samtidig som du får jobbe med spennende prosjekter for store kunder i Norges Tech-hovedstad? Capgemini Trondheim kan friste med et akkurat passe stort miljø i en akkurat passe stor by, i et av verdens største konsulenthus.

- Jeg tenkte jeg skulle bli ett år etter studiene, men jeg blir nok lenger, ler Anna Bakkebø, som jobber som utvikler hos Capgemini Trondheim.

Hun studerte ved NTNU og er utdannet lektor i realfag, med spesialisering i matte og IT.

Under studiene fant hun ut at hun likte IT godt, og begynte å se etter jobb i bransjen.

- Jeg studerte under korona, og etter studiene følte jeg nok at jeg ikke var helt ferdig med Trondheim. Jeg har jo fått mange venner her, sier hun, på klingende stavangersk.- Trondheim er en fantastisk by å studere i, nære friluftsliv og chill steming - og en fin by å jobbe i.

Muligheter få andre kan skilte med

Norges tech-hovedstad er en spennende by på mange måter. Byen huser NTNU og flere sterke forskningsmiljøer.

- Trondheim har et stort fokus på innovasjon og teknologi, noe som skaper et levende teknologisk miljø og skaper rom for innovasjon og oppstartsmiljøer, forteller Roger Flataker, Head of Cloud & Custom Application.

For konsulenthusetet Capgemini gir det mange spennende kunder og prosjekter.

- Selv om Capgemini er et stort selskap, er det den herlige gjengen i Trondheim vi forholder oss i det daglige, sier Flataker. - Vi bestemmer det meste selv og har skapt et meget godt arbeidsmiljø. Når vi kombinerer regionskontoret med det store Capgemini får vi noen muligheter som veldig få kan skilte med. Man kan bygge globale nettverk med kollegaer fra forskjellige land og til og med få muligheten til å jobbe internasjonalt.

image: Natur og Kode - finn balansen i Capgemini Trondheim

Inkluderende miljø

Anna Bakkebø har nylig vært i Oslo på kurs, sammen med kollegaer fra hele landet.

- Det er stort fokus på faglig utvikling her, slår hun fast. Samtidig trekker hun fram det gode arbeidsmiljøet ved Trondheimskontoret.

- Vi ser det i lunsjen, noen setter seg ved et bord og så fylles det bordet opp, det er veldig lite klikkete her. Det er et fantastisk og inkluderende miljø, og jeg føler virkelig at jeg jobber med venner, ikke bare kollegaer.

Kollega Caroline Wie er enig.

Hun jobber også som utvikler og sitter ute hos kunde, men er på kontoret en gang i uka.

- Det med at alle sitter ved samme bord i lunsjen har jeg også lagt merke til og tenkt på - det er veldig hyggelig.

Wie har en bachelor i biologi og en i IT, og begynte i Capgemini i januar.

- Da jeg begynte var jeg litt sånn “ta meg dit vinden blåser” ler hun. - Altså, jeg er en person som trives godt på de fleste team og prosjekter, så jeg sa at, enten det er frontend eller tung backend vil jeg gjerne ha muligheten og lære mer. Nå er jeg på et veldig spennende prosjekt, forteller hun. - Samtidig føler jeg at jeg ville blitt hørt dersom jeg ba om å bli plassert på et annet prosjekt. Det er også noe med å jobbe på en mindre avdeling - man blir nok sett på en annen måte her.

image: Natur og Kode - finn balansen i Capgemini Trondheim

Midt i smørøyet

Capgemini har helt nye kontorer sentralt på Lade kort vei til byen, gode kollektivtransport muligheter med togstasjon noen hundre meter fra inngangen og bussknutepunkt rett i nærheten. Gode sykkeltraseer, kort vei til flyplass og treningssenter i samme bygg, der ansatte kan trene gratis.

Ellers er Trondheim akkurat passe stor. Du får fordelene med et rikt kulturtilbud samtidig som man får nærheten til natur og rekreasjonsmuligheter.

Anna Bakkebø setter pris på byen, og hun og kollegaene bruker byen aktivt.

- Vi er mye ute, badstu og grilling på sommeren, skiturer i Bymarka om vinteren. En gang i året drar hele avdelingen til skisenteret i Åre, og det er mye å finne på året rundt.

Caroline Wie trekker fram at Trondheim som teknologi-hovedstad har mye faglig å by på.

- I fjor høst, da jeg studerte, var jeg på faglige arrangementer nesten hver dag. Jeg dro hjemmefra i sjutida, og var hjemme elleve på kvelden for det var så mye interessante arrangementer, sier hun.

Det blir naturlig nok litt mindre sene kvelder nå som hun er i full jobb, men hun setter fortsatt pris på å kunne være sosial og faglig samtidig.

- Vi har fagkvelder hver måned her hos Capgemini. Neste uke skal jeg på bedriftspresentasjon og Karrieredagene, og i oktober er det et arrangement som heter “Kode med mening” - der vi koder til inntekt for TV-aksjonen.

image: Natur og Kode - finn balansen i Capgemini Trondheim

Arenaer for å lære av hverandre

- Som konsulenthus lever vi av kompetansen til våre ansatte, slår Roger Flataker fast. - Det er derfor veldig viktig for oss å kontinuerlig jobbe med å utvikle våre ansatte. I Trondheim fokuserer vi på å lære på tvers av avdelinger og fagområder, slik at vi skal bli bedre på å levere helheten til våre kunder. Derfor har vi flere arenaer for å lære av andre. For eksempel fagkvelder, fagdager og faglig kvarter. Alle ansatte får også en personlig utviklingsplan som ser på både fag og karriereutvikling på kort og lang sikt, sier han. Han trekker også fram Capgeminis karriereprogram Accelerate og graduate programmet Ignite .

Mangfold gir godt miljø

En viktig del av det å jobbe i Capgemini er fokuset på mangfold i mange dimensjoner.

- Vi tror at vi kan lage bedre løsninger for våre kunder hvis har konsulenter som har forskjellige perspektiver på ting, sier Roger Flataker. - Jenter er spesielt viktige i så måte, det er per nå for få jenter som er utviklere. Capgemini har en kvinneandel på ca. 26 prosent utviklere, dette ønsker vi øke. Utviklingsarbeid gir skaperglede!

Utviklerne Anna og Caroline er enige.

- Capgemini er gode på mangfold, sier Anna.

Og det gjør stor forskjell i karrieren og arbeidshverdagen. - En ting er det faglige, det å ha mangfold gjør at vi utvikler bedre løsninger, det er helt selvsagt. Flere synspunkter gjør oss bedre. Men jeg vil også trekke fram at det påvirker arbeidsmiljøet positivt. Når man har mangfold blir det lettere å passe inn og føles seg inkludert enn dersom du kommer til et sted der alle er like, avslutter hun.