ANNONSØRINNHOLD

Summer internship i Netcompany: Bli kjent med Elise, Eva og Signe

I Netcompany er vi allerede halvveis i vårt summer internship-program. Studentene har rukket å bli godt kjent både med hverandre og våre konsulenter, samtidig som de er i full gang med å lære seg å bruke de ulike verktøyene på sine prosjekter. For å høre mer om hvordan det er å være «summer intern» i Netcompany fikk studentene Elise, Eva og Signe anledning til å dele sine tanker om programmet så langt.

Har fått kjenne på hvordan det er å være konsulent

I sommer har Signe, Elise og Eva fått muligheten til å jobbe på ulike prosjekter – Eva med Digibarnevern, og Signe og Elise på Oslo Kommune.

«Vi er totalt ti sommerstudenter, hvor fem jobber for Oslo kommune og de fem resterende jobber for Digibarnevern. På Digibarnevern-prosjektet jobber vi med den digitale plattformen til barnevernet. Funksjonaliteten vi lager er en del av en større «release» til kunde i august hvor vi skal gjøre det mulig å samtykke gjennom den digitale løsningen», forteller Eva.

«Noe av det som er så kult med å jobbe som sommerstudent i Netcompany er at vi opplever å bli tatt seriøst og få reelle prosjekter som har betydning til kunde, til tross for at vi bare er her i noen uker. På prosjekt med Oslo Kommune utvikler vi blant annet en skjemaløsning for Næringsetaten. Her veksler vi mellom å jobbe hos Oslo kommune på Helsfyr og kontorene til Netcompany ved Stortinget», legger Elise til og fortsetter:

«Vi har på ekte fått kjenne på hvordan det er å være konsulent».

image: Summer internship i Netcompany: Bli kjent med Elise, Eva og Signe

Bruker teori i praksis

For studentene har det å få testet seg ut i reelle prosjekter gitt en bratt, men verdifull læringskurve. Dette har gitt studentene en liten smakebit på hvordan arbeidslivet kan se ut etter studiene.

«Når vi blir kastet ut i ting og får seriøse prosjekter blir også læringsutbyttet veldig stort. I sommer har vi virkelig fått et inntrykk av hvordan det er, alt fra daglig standup, samarbeid på tvers av team og sette seg inn i kode og kodespråk som vi ikke er tidligere kjent med», forklarer Eva.

«Ved at vi får sitte ute hos kunde får vi ikke bare muligheten til å lære av andre Netcompany-folk, men også andre ansatte som jobber hos blant annet Oslo kommune. Det har gitt oss et inntrykk av hvordan en konsulenthverdag kan se ut, og det er samtidig motiverende å se at vi kan få bruk for teorien vi lærer på studiene i praksis», legger Signe til.

Et sosialt samhold – Også på tvers av sommerprosjektene

Selv om sommerstudentene er fordelt på to forskjellige prosjekter, har de også fått muligheten til å bli kjent på tvers av teamene med sosiale aktiviteter gjennom sommeren. Hver torsdag arrangeres det noe sosialt etter arbeidstid som studentene kan delta på.

«Selv om vi er spredt på forskjellige team, og det er et høyt faglig fokus, så har vi rukket å bli bedre kjent med hverandre også. Hver torsdag har det blitt arrangert noe sosialt, og vi har blant annet hatt ulike aktiviteter som leilighet til leilighet, badstue og lasertag. I tillegg er det lav terskel for å ta en kaffepause, «quizze» litt på kontoret eller ta en is i sola. Det gjelder ikke bare blant sommerstudentene, men vi opplever også å bli inkludert av de som faktisk jobber i Netcompany. De har tatt oss inn i varmen», sier Elise.

image: Summer internship i Netcompany: Bli kjent med Elise, Eva og Signe

Ikke vær redd for å skryte av deg selv

Selv om Signe, Elise og Eva fremdeles har noen uker igjen av internship-programmet, føler de allerede at de sitter igjen med erfaringer og kunnskaper de kan få nytte for senere. For andre som vurderer å søke sommerjobb oppfordrer de andre studenter til å fokusere på hva de er gode på, men også huske på at internshipet skal være en læringsarena.

«Summer internship-programmet har vært givende både sosialt og faglig. Man kommer inn i et miljø hvor det er meningen at man skal stille mange spørsmål og lære masse – Og det gjøre man med andre i samme situasjon. Så til alle andre som vurderer å søke sommerjobb, vil mitt beste tips være å ikke være redd for å skryte av seg selv. Ofte undervurderer man sine egne ferdigheter, men det er viktig å fokusere på det man kan og er god på, fordi ingen er god på alt. Selv om man føler seg underkvalifisert, så må man huske på at man har en sommerjobb for lære og nettopp teste», avslutter Signe.

Vil du vite mer om dine muligheter i Netcompany? Klikk her