Vi har snakket med to av våre utviklere, om hvordan dagen deres ser ut som en del av teamet på Quant Flow og Quant Insight.
Hvordan jobber teamene?
Kort og godt fortalt er Embriqs utviklingsmodell basert på SAFerammeverket, med agile metoder både på forretningssiden og utviklingssiden med sterkt fokus på team. Hvert team skal være selvstendig, og få lov å ha en egen måte å jobbe på. Utviklerne har stor frihet til å disponere hva de utvikler – selvfølgelig etter visse prioritetsbehov. (Det er jo tross alt fortsatt jobb.)
Disse prioriteringene får utviklerne beskjed om gjennom Program Backlogg, som er styrende for hva slags oppgaver de ulike teamene får.
Integrasjonsplattformen Quant Flow
Morten jobber som utvikler i Embriq og har master i datateknologi. Han er med i Quant Flow teamet – som er en integrasjonsplattform for energibransjen, for de som ikke vet. Han og teamet kobler da sammen kundens systemer med Embriqs tjenester, samt andre tjenester, som Elhub for eksempel. Quant Flow står blant annet for integrasjon mot Elhub for over 50 % av norske smartmålere.
– Det er god stemning, og de gode tingene er at man får gjøre alt selv, ingen begrensninger, det er rom for å jobbe selvstendig. Ser man forbedringspotensialer kan man videreutvikle om man ser behov. Vi gjør som vi vil, så lenge systemene våre blir levert og fungerer – selvfølgelig. Vi jobber mest på kontoret, men vi har friheten til å jobbe hjemme når vi vil. Det er deilig at vi har frihet til å komme og gå som vi vil, men vi liker å sitte på kontoret sammen, forteller Morten.
Videre forteller Morten at denne friheten kommer av den gode forståelsen til produktet, der de som jobber på teamet, bokstavelig talt, kjenner produktet best. Leder for utvikling, Carl Arne Fladmark, forteller at teamet er erfarent og jobber prosessbasert, der de bruker Kanban-metodikk for å fordele og prioritere oppgaver.
– Oppdager vi feil så er vi i teamet klare, men det er lite feil i Quant Flow. Systemene er veldig robuste. Noe som er viktig siden vi er et lite team. Systemene må kunne tåle mange ulike feilsituasjoner, noe som gjør at vi får mer tid til å utvikle nye integrasjoner eller interne forbedringer.
Analyseverktøyet Quant Insight
Eilert har utdanning som sivilingeniør innen elektrisk kraftsystem. Han jobber som utvikler for Quant Insight. Med sin domenekunnskap innen strøm, er han meget kapabel med oppgaver på tvers – med andre ord, han vet hva han driver med.
– Det er veldig lærerikt og givende å jobbe med Quant Insight. Det er morsomt å samarbeide med kunder, og utvikle ting som effektiviserer hverdagen til andre, og som forhåpentligvis gjør at nettet flyter bedre i Norge, forteller Eilert.
Det siste han har vært med å utvikle er et verktøy for å overvåke og varsle hendelser i nettet. Noe som gjør at man kan fange feil fortere. Prosessen startet med kundeønsker, og etter prat med brukerne lagde de en versjon. Etter dette videreutviklet teamet verktøyet etter kundetesting. Dette verktøyet er nå tilgjengelig for alle brukere av Quant Insight.
– For oss i Quant Insight jobber vi tett med kunde. Dette er en stor motivasjon for meg når jeg utvikler. Vi får også bestemme mye selv innad i teamet, og hva vi vil prioritere. Det er også gøy å se at programvaren vi lager blir aktivt brukt, og at folk liker den! Man får mye eierskap til det man lager.
– Jeg har selvstendige utviklere med god prosess og kundeforståelse. Dette er grunnlaget for å ha gode og selvstendige team som leverer den beste programvaren og ikke minst, det som er viktig for kunden, forteller Carl Arne Fladmark, leder for utvikling.