Brønnøysundregistrene utvikler mange av løsningene som er avgjørende for at Norge skal fungere. De 430 medarbeiderne jobber hver dag for å gjøre hverdagen enklere for alle. IT-avdelingen består av 120 personer som jobber med alt fra å utvikle og forvalte egne IT-system, til å ha ansvar for støttefunksjoner som prosjekt- og porteføljestyring, kvalitet, arkitektur og test.
Vi har tatt en prat med systemutviklerne Kari og Nicolay, for å få et innblikk i deres arbeidshverdag.
– Det er mange flinke folk her, vanvittig dyktige vil jeg si, som alle virker stolte over jobben sin. Dessuten er de villige til å dele av denne kunnskapen. Det kommer jo alle til gode, forteller Kari Røssland.
– Det er veldig god teknologikompetanse her, legger Nicolay Hauge Alsing til. Om man ser på hele stacken er det åpenbart at det er en tanke bak, for eksempel er det utrolig kult at Brønnøysundregistrene har en egen skyplattform bygget på Red Hat openshift container plattform.
Bredde i oppgaver og teknologi
Både Kari og Nicolay er systemutviklere og får bryne seg på et bredt spekter av oppgaver.
Kari er med i et prosjekt hvor de jobber med å opprette register for reelle rettighetshavere. Registeret skal gi samfunnet viktig informasjon om hvem som står bak virksomheter og eiendommer i Norge. Målet er å avsløre hvitvasking, og forebygge økonomisk kriminalitet og arbeidslivskriminalitet.
–Jeg jobber først og fremst som backend-utvikler, men bidrar også innenfor løsningsdesign, arkitektur og prosessledelse. Den variasjonen liker jeg – det gjør at ingen dager er like.
Variasjon skapes også gjennom teknologiene som brukes.
Nicolay jobber for tiden i et produktområde som har ansvaret for å drifte og videreutvikle store deler av Brønnøysundregistrenes nye registerplattform. Her lages det fellesfunksjonalitet som alle register som er på den nye plattformen kan bruke, og også referansekode som gjør det enklere å komme i gang og samtidig gjør at nye register bygges likt der det er likheter på tvers.
– Vi jobber med Spring Boot, Java og TypeScript og React. Det passer meg i grunn bra å jobbe med ulike ting, det gir mer læring og gjør arbeidshverdagen mer interessant, sier Nicolay.
Rekk opp hånden
For Kari blir det enda mer variasjon fremover, hun har nemlig ytret et ønske om å jobbe mindre med maskiner og mer med mennesker.
– Jeg sa til lederen min at jeg ønsket å utvikle meg til å jobbe mer med folk, sier Kari, som har begynt å studere psykologi ved siden av jobben. Ikke bare lar jobben meg gå ned til 80 % stilling, de dekker også semesteravgiften.
Hun er ikke alene om å få støtte til egen utvikling.
– Helt fra det første intervjuet har jeg sittet med en følelse av at Brønnøysundregistrene har lyst til å satse på meg. Det er som et slags partnerskap mellom oss. Det er satt av tid til kompetanseutvikling i stillingsbeskrivelsen min, og vil jeg ta et kurs så får jeg stort sett det. Brønnøysundregistrene vil at jeg skal bli så god som jeg kan, og det er svært motiverende, forteller Nicolay.
Samarbeid på tvers av avdelingene har alltid vært viktig ved Brønnøysundregistrene.
– Vi jobber i et rikt miljø som er fylt med mye mer enn IT-kompetanse. Vi har tett samarbeid med kolleger som jobber innen andre fagområder. Både forretning og jus er viktige for oss i IT. Det gjør at vi lærer mye av hverandre, sier Nicolay.
Han peker på at det er ikke bare medarbeiderne som utvikler seg, også arbeidsformen er i stadig utvikling.
– Vi er en fremoverlent organisasjon som stadig vil gjøre ting bedre. Jeg husker at jeg ble applaudert som ny, for da var det én til som kunne sette spørsmålstegn ved alt. Det sier jo litt om kulturen.
– Vi jobber med en blanding av Scrum og Kanban, legger Kari til, så vi har absolutt en smidig arbeidsform. Det viktigste vi gjør er å ha retrospektiv. Jeg liker den tilnærmingen godt, det å stadig søke forbedringer og samtidig fortelle hverandre hva vi er fornøyde med og setter pris på.
Totalt sett er både Nicolay og Kari svært tilfredse med at de valgte Brønnøysundregistrene.
– Liker man flinke folk, mange muligheter og en virksomhet som har kultur for innovasjon og kunnskapsutvikling, er dette et glimrende sted, avslutter Nicolay.