10 ansatte mister jobben etter konkurs hos Behalf

– Mens mange andre permitterte og nedbemannet, ansatte vi flere, vel vitende om risikoen, sier Eivind Lund til UX Norge

Behalf flyttet inn i sine nåværende kontorer i 2020. Nå er det slutt på aktiviteten. 📸: Privat
Behalf flyttet inn i sine nåværende kontorer i 2020. Nå er det slutt på aktiviteten. 📸: Privat Vis mer

2023 var et krevende år for mange selskaper som tilbyr tjenester innen utvikling og design. Oppdragstørke førte til en lang rekke permitteringer og oppsigelser.

For Behalf AS ble det for tøft. Regnskapet viser at de mistet en tredel av inntektene fra de to foregående årene, og denne uka ble det klart:

Selskaper er konkurs, melder de selv på LinkedIn, og ti ansatte mister jobben.

Klarte ikke snu trend fort nok

– Vi har strevd hardt etter at markedet fikk en kraftig knekk på vårparten i fjor. Mens mange andre permitterte og nedbemannet, ansatte vi flere, vel vitende om risikoen, sier Eivind Lund til UX Norge.

Han har hatt jobben som daglig leder og strategisk rådgiver i Behalf.

– De som ble ansatt da, ble også informert om hvordan det sto til, og at vi ansatte dem for å prøve å snu trenden. Det fikk effekt, men ikke stor nok og ikke fort nok, legger han til.

Ifølge Lund skal de først ha blitt klar over hvor alvorlig situasjonen var etter å ha byttet regnskapsfører på forsommeren.

– Økende oppdragsmengde og stadig bedre salgsresultater kom for sent og monnet for lite, etterslepet hadde blitt for stort, sier han til UXNorge.

Funnet kjøper til boet

Ifølge UX Norge ble Behalf starta av to tidligere Netlife-kollegaer, og de har hatt kunder som Aidn, Faktisk.no, Sanity og Kahoot.

Tibe Oslo har kjøpt opp konkursboet etter Behalf AS. Fire av de ansatte er også blitt ansatt hos Tibe i etterkant, blandt annet flere utviklere.

Tanken er at dette skal gi en god avslutning på prosjekter som er inngått, og for å videreføre samarbeid der det er aktuelt.

Likevel står altså ti tidligere Behalf-ansatte uten jobb som følge av konkursen, skriver selskapet på LinkedIn:

Vil du lese mer om hvordan det var i selskapet? Kristoffer Brabrand har tidligere stilt opp som Ukas koder her hos kode24: