150 søkere på 6 plasser: Her er årets sommer­studenter hos SATS

Skal jobbe med treningskjedens egen app, med 160.000 daglige brukere.

Espen Noreng, Ingeborg Simons Markusson, Jesper Steinsrud, Ahmed Waseem Saeed, Mirjam Liodden og Lars Magne Stangeland er sommerstudenter hos SATS.
Espen Noreng, Ingeborg Simons Markusson, Jesper Steinsrud, Ahmed Waseem Saeed, Mirjam Liodden og Lars Magne Stangeland er sommerstudenter hos SATS. Vis mer

Treningskjeden SATS har tatt inn seks sommerstudenter:

  • Espen Noreng fra Informatikk: programmering og systemarkitektur på UiO
  • Ingeborg Simons Markusson fra Industriell design på NTNU
  • Jesper Steinsrud fra Datateknologi på NTNU
  • Ahmed Waseem Saeed fra Informatikk: Digital økonomi og ledelse UiO
  • Mirjam Liodden fra Datateknologi på NTNU
  • Lars Magne Stangeland fra Digital forretningsutvikling på NTNU

Annonsen for årets sommerjobber gikk ut i september 2023, med det som skal ha vært en veldig kort søknadsfrist, men sikra dem likevel 150 søknader.

"Friske perspektiver"

– Det er alltid spennende og viktig å få inn friske perspektiver på våre utfordringer, sier Petter Svarve Wibstad, som sammen med Guro Ørbech leder prosjektet sommerstudentene skal bryne seg på.

– Årets fokus er å øke andelen medlemmer som finner og regelmessig deltar på en gruppetime de liker. Vi vet at den første gruppetimen kan være avgjørende for å etablere gode treningsrutiner. Vi satser virkelig på dette, og målet er å produksjonssette det studentene lager, sier Wibstad, som selv starta som "intern" i selskapet i 2021.

Studentene skal altså jobbe med SATS sin medlemsapp, for å gjøre "treningsopplevelsen mer tilgjengelig, motiverende og personlig tilpasset", og naturlig nok få dem til å trene mer.

«Jeg ble overrasket over viktigheten av prosjektet vi fikk jobbe med som sommerstudenter.»

Mye brukt app

Appen er laga av SATS selv, i native iOS- og Android-kode, og studentene må derfor blant annet sette seg inn i plattformespesifikke designretningslinjer.

Appen skal ha 160.000 unike brukere hver dag, og stå for booking av 2.200 gruppetreningstimer hver time. QR-koden for å sjekke inn på treningssentere blir brukt i gjennomsnitt hvert sekund.

– Jeg ble overrasket over viktigheten av prosjektet vi fikk jobbe med som sommerstudenter. SATS har tilbudt oss en oppgave som går ut på å hjelpe medlemmer både oppdage og jevnlig bruke gruppetimene SATS tilbyr. Gjennom våre første dager fikk vi inntrykk av at akkurat dette var høyt oppe på selskapets prioriteringsliste på tvers av hele Norden. Det å få tilliten til å jobbe med et så sentralt prosjekt i et stort selskap har vært veldig gøy, sier sommerstudenten Lars Magne Stangeland.

– Jeg har jobbet som gruppetreningsinstruktør for SATS i flere år, og forstår godt verdien av å trene sammen. Det er derfor en fryd å få være med på å utvikle teknologi som kan inkludere flere til fellesskapet! sier sommerstudent Mirjam Liodden.