700 søkte, 14 fikk sommerjobb: – Ser det som vårt ansvar

twoday slipper sommerstudentene løs hos kundene. – For at flere skal velge teknologi som karrierevei, ser jeg det som vårt ansvar å tilrettelegge for at flere får prøve seg.

Årets sommerstudenter hos twoday. Bakerste rad, fra venstre, ser du Marcus Hasselberg Ness, Marie Holmeide, Sebastian Hegreberg, Christian Bøe Eriksen, Ingelin Berglund Rasmussen og Synne Bjørnes Johnsen. På andre rad Maria Hafsahl Karlsen, Kristian Tjelta Johansen, Anders Lerang, Sondre Dahl, Anine Syrstad og Eivind Dalholt. På første rad Elias Svinø og Jonas Rønning.
Årets sommerstudenter hos twoday. Bakerste rad, fra venstre, ser du Marcus Hasselberg Ness, Marie Holmeide, Sebastian Hegreberg, Christian Bøe Eriksen, Ingelin Berglund Rasmussen og Synne Bjørnes Johnsen. På andre rad Maria Hafsahl Karlsen, Kristian Tjelta Johansen, Anders Lerang, Sondre Dahl, Anine Syrstad og Eivind Dalholt. På første rad Elias Svinø og Jonas Rønning. Vis mer

Konsulentselskapet twoday fikk over 700 søkere til det de kaller sitt "summer internship-program".

Nå har de tatt i mot de 14 sommerstudentene som slapp gjennom nåløyet.

– Vi heier på de unge talentene og ønsker å gi studentene mulighet til å få relevant arbeidserfaring, sier Kristin Nyberg, administrerende direktør i twoday, i en inn/ut-melding til kode24.

– For at flere skal velge teknologi som karrierevei, ser jeg det som vårt ansvar å tilrettelegge for at flere får prøve seg som teknologer i faktiske kundeprosjekter. Studentene bidrar med mye god inspirasjon og kunnskap til oss som selskap, og med reell forretningsverdi for kundene våre.

Sommerstudenten Maria Hafsahl Karlsen.
Sommerstudenten Maria Hafsahl Karlsen. Vis mer

Fire prosjekter

Årets sommerstudenter skal i fire prosjekter, som twoday beskriver slik:

  • Helsedirektoratet: Sommerstudentene skal hjelpe Helsedirektoratet med å lage en løsning for å gi universiteter en raskere mulighet til å drive opplæring av leger, sykepleiere og annet helsepersonell.
  • Brønnøysundregistrene: Her skal de effektivisere prosessen med å gi eksterne aktører tilgang til å hente ut data fra løsøre- og ektepaktregisteret.
  • Espira: Studentene skal forbedre kvalitet og effektivitet hos barnehagekjeden Espira. De skal lage en dynamisk nettside som gir barnehagelederne bedre oversikt over data, som antall barn i barnehagen, økonomi, ansattes fravær og foreldres tilfredshet.
  • Bilforhandlernes Utviklingssenter: Her er målet med årets sommerprosjekt å utvikle en mobilapp som beskriver og klassifiserer skader på bil, ved hjelp av skyteknologi og maskinlæring.
Sommerstudenten Kristian Johansen.
Sommerstudenten Kristian Johansen. Vis mer

Skal lære seg .NET

– Vi har hatt en super første uke. Vi ble godt tatt imot, med god informasjon og introduksjon av prosjektene. Jeg føler at vi allerede har blitt en del av twoday, og jeg trives godt her. Vaffeltorsdag er allerede en hit, sier en av sommerstudentene, Maria Hafsahl Karlsen, i inn/ut-meldinga.

– Jeg gleder meg til å starte med prosjektet vårt, det virker utrolig spennende, sier sommerstudent Kristian Johansen, som skal jobbe i prosjektet hos Helsedirektoratet.

– I forkant av oppstart ble jeg spurt om hva jeg kunne tenke meg å jobbe med i sommer. Da svarte jeg at jeg ville jobbe med .NET, ettersom jeg aldri har rørt det tidligere, men har lyst til å lære meg det. Prosjektet jeg skal jobbe på skal bruke .NET som backend, så det er jeg sykt fornøyd med.

Alle de 14 sommerstudentene er:

Marcus Hasselberg Ness, Marie Holmeide, Sebastian Hegreberg, Christian Bøe Eriksen, Ingelin Berglund Rasmussen, Synne Bjørnes Johnsen, Maria Hafsahl Karlsen, Kristian Tjelta Johansen, Anders Lerang, Sondre Dahl, Anine Syrstad, Eivind Dalholt, Elias Svinø og Jonas Rønning.