AI-dingsen Friend: «Så dumt og mørkt og dystopisk atte hjælp»

Nye tastaturer, hjemmelagde tastaturer, nye AI-dingser, norske Youtube-videoer før Youtube og NES-spill med online multiplayer i ukas Lørdagsgodt!

AI-dingsen Friend vekker oppsikt, for å si det hyggelig og forsiktig. 📸: Friend
AI-dingsen Friend vekker oppsikt, for å si det hyggelig og forsiktig. 📸: Friend Vis mer

For min tre år gamle datter handler hele uka om én ting: Holde ut til lørdag, så hun får i seg ukas lørdagsgodt.

Sånn er det litt for oss i kode24, også, for hver uke samler vi det beste vi fant på nettet den siste uka i ukas Lørdagsgodt.

Og endelig er den her: God lørdag, og nyt ukas Lørdagsgodt!

⚽ Lange, flate tastaturær

Ole Petter:

Alle tastaturer skal plutselig være så flate og firkanta, veldig Teenage Engineering- og hipster-aktige.

Og det siste tastaturet ut i denne lavprofilstrenden kommer fra Electronic Materials Office (EMO, fett nok), kalt Altar 1.

Men, det er visst dessverre ikke dette tastaturet du leter etter, skal vi tro denne sjukt gjennomførte og fine testen:

💪 Bygg tastaturet sjælv

Ole Petter:

Så, om du ikke skal kjøpe det nyeste, hippeste tastaturet, kanskje du heller skal bygge det sjælv?

"Her er en ganske underholdende video om hvordan bygge et spesialbygd tastatur fra bunnen av" skriver en tipser til ukas Lørdagsgodt.

Og det har han søren meg rett i. Forøvrig er den iOS-utvikleren som har laga videoen, Christian Selig, verdt å abonnere på også, viser det seg.

😭 Mørk, ny AI-dings

Folk trodde det var en spøk, andre trodde det var en trailer til en ny episode av Black Mirror, men neida: Den nye AI-dingsen Friend er reell, den, og ute til forhåndsbestilling.

I kjølvannet av dette har det vært masse surr og bråk rundt selskapet og dingsen, men personlig synes jeg det mest interessante er selve dingsen: En dings du har rundt halsen, som alltid lytter, og sender deg meldinger på mobilen, når AI-en selv føler for det. Som en slags venn, altså, og forhåpentligvis.

Dette er så dumt og mørkt og rart og dystopisk og personvernsfientlig atte hjælp - her kan du selv se reklamefilmen deres:

🎬 Banden the Movie

Jørgen:

Noen som husker de folka som brøyt seg inn i Big Brother-huset i finalesendingen? De kalte seg Banden, og de lagde en hel film!

Banden the Movie kom ut før YouTube og ble delt rundt om kring på ymse forum og datatreff. Selve "Banden" bestod av Einar Kleiven og hans kompanjonger som utførte ymse stunts i Oslo-området. Flere kjendiser figurer i filmen inkludert Jan Teigen, Asgeir, Tommy Steine og en ung Abid Raja.

Filmen kan vel sies å være ganske snedig og til tider rasistisk i ettertid. Men likevel et tidlig eksempel hva som skjer når man lar hvem som helst filme og selvpublisere på nettet.

📺 NES-spill med online multiplayer

Arnfinn:

Det er snart 20 år siden Nintendo sa seg ferdige med NES-konsollen, og gikk videre.

Det er noe utrolig fascinerende over at det fortsatt kommer ut nye spill til NES, nå også med teknologi som ville framstått som science fiction da den var populær.

Super Tilt Bro ble lansert på Kickstarter i fjor vår, og nå er det altså en realitet. Et NES-spill der du kan spille mot noen på andre siden av jorda. Hvordan? Wifi-chip og antenne i spillkasetten, samt “svart magi” ifølge produsenten!