Apple Maps lanserer betautgave for nett

Kan Apple ha en sjanse på å vinne markedsandeler fra Google med kart i nettleseren? Eller vil en tredjepart overraske de to teknologikjempene?

Apple vil tilby kartene sine til nye format. Selv om de nå utvider til nettlesere, så blir det neppe noen papirkart fra Apple med det første. 📸: Josh Hild / Pexels
Apple vil tilby kartene sine til nye format. Selv om de nå utvider til nettlesere, så blir det neppe noen papirkart fra Apple med det første. 📸: Josh Hild / Pexels Vis mer

Apple Maps er ett steg nærmere å ta opp konkurransen mot Google Maps på like vilkår.

Etter 12 år med en appbasert løsning, er Apple klar for neste steg.

Onsdag lanserte de en betautgave for nettlesere.

Foreløpig kun på engelsk

I en pressemelding skriver Apple at alle utviklere, enten de bruker MapKit JS eller ei, skal kunne nyttiggjøre seg løsningen.

Foreløpig er det støtte for Safari og Chrome på Mac og iPad, samt Chrome og Edge på Windows-baserte maskiner. Det er foreløpig kun støtte for engelsk.

Over tid skal det også komme støtte for flere språk og nettlesere. Det skal også komme flere nye funksjoner i månedene som kommer.

Mer konkurranse

Utvidelsen til nettlesere er den største utvidelsen av Apple Maps noen gang, melder The Verge. De mener dette er et viktig grep for at Apple skal kunne ta opp konkurransen mot Google når det kommer til karttjenester.

Google har i flere år vært gigantene i markedet, med Apple som en av de sterkeste utfordrerne. Onsdag annonserte en relativt ny aktør at de også er klare for å dele sine kart.

Overture Maps har siden 2022 jobbet med å lage et open source-alternativ til løsningene fra Google og Apple.

Overture har sterke støttespillere i ryggen, blant annet Amazon, Meta og Microsoft.

Onsdag kunne de annonsere at første fase nå er live. Deler av kartløsningen er fortsatt i beta, og noe også i alpha.