Apple sparker 100, inkludert utviklere på Books og News

Vil ikke lenger satse på bøker, ifølge Bloomberg, og nedbemanner rett før iPhone 16-lansering.

Apple nedbemanner blant annet folk som jobber med deres boktilbud. 📸: <a href="https://unsplash.com/@beccatapert?utm_content=creditCopyText&amp;utm_medium=referral&amp;utm_source=unsplash">Becca Tapert</a> / <a href="https://unsplash.com/photos/woman-looking-at-phone-beside-body-of-water-QofjUnxy9LY?utm_content=creditCopyText&amp;utm_medium=referral&amp;utm_source=unsplash">Unsplash</a>
Apple nedbemanner blant annet folk som jobber med deres boktilbud. 📸: Becca Tapert / Unsplash Vis mer

Apple sparker 100 ansatte, ifølge Bloomberg. Selskapet selv har foreløpig ikke hverken bekrefta eller avkrefta dette.

De ramma Apple-ansatte jobber i deres digitale tjenester-avdeling, og flere av de sparka skal ha vært utviklere.

Ifølge Bloomberg jobba alle under visedirektør Eddy Cue, og de fleste skal ha jobba med Apple boktilbud, som Apple Books-appen, men også i tjenester som Apple News.

"It's Glowtime"

Som vanlig i slike nedbemanninger, skal det dreie seg om endring av fokus.

For eksempel skal ikke Apple lenger mene at bøker er en del av deres kjernevirksomhet. Ifølge ekspertene i 9to5Mac har ikke Apple satsa skikkelig på bøker de siste årene, blant annet ved å ikke tilby abonnementer på bøker slik konkurrenter som Amazon gjør.

Men digitale tjenester generelt er trolig noe Apple så absolutt vil fortsette med, da dette utgjør 22 prosent av salget deres i siste finansår, ifølge Bloomberg, da færre kjøper seg nye telefoner og PC-er.

Apple har forøvrig invitert til lansering av sine nye dingser, trolig en iPhone 16, 9. september. Slagordet på invitasjonen blant annet kode24 har mottatt er i år "It's Glowtime".

Én av flere runder

Ifølge Bloombergs anonyme kilder skal de berørte ansatte ha fått 60 dager på seg til å finne en annen jobb innenfor Apple, før de eventuelt får fyken fra selskapet.

100 ansatte er ikke et spesielt høyt tall sammenlikna med andre nedbemanninger i slike gigaselskaper, men det å i det hele tatt nedbemanne skal være langt mindre vanlig hos Apple.

Samtidig har Apple hatt flere slike runder akkurat i år, blant annet for å kvitte seg med folk som jobba med deres skrinlagte bilprosjekt, ifølge Bloomberg.