Apple utsetter AI-løsninger for Europa

Europeere som så frem til å få teste Apples egen AI-løsning, må pent vente. Lanseringen utsettes av hensyn til personvern og datasikkerhet.

Apple-sjef Tim Cook viste tegnet for seier under presentasjonen av selskapets nye AI under WWDC. Nå er planene for lansering i Europa utsatt. 📸: Justin Sullivan / Getty Images / AFP / NTB
Apple-sjef Tim Cook viste tegnet for seier under presentasjonen av selskapets nye AI under WWDC. Nå er planene for lansering i Europa utsatt. 📸: Justin Sullivan / Getty Images / AFP / NTB Vis mer

Det er knappe to uker siden Apple kunngjorde sine planer for bruk av kunstig intelligens (AI) i sine produkter.

Signalene var da at da at de aller første brukerne kunne få tilgang til høsten, men at det ville være en beta-utgave, for en kort liste enheter og uten støtte på norsk.

Nå er det tegn som peker i retning av at det vil kunne ta en god stund, før Apple gjør sin AI tilgjengelig for brukere i Europa.

EUs DMA

Funksjonene blir forsinket på det europeiske markedet på grunn av «regulatoriske usikkerheter», melder Apple.

De viser til EUs nye lovgivning og «regulatoriske usikkerheter» som årsaker, og antyder at dette stikker kjepper i hjulene for teknogiganten.

EUs Digital Markets Act (DMA) pålegger selskaper å endre sine måter å drive forretning på for å bedre konkurransen mellom nettplattformer. Et av målene med DMA er også at brukerne skal få flere valgmuligheter på markedet.

Bekymret

– Vi er bekymret for at kravene i DMA vil tvinge oss til å gjøre kompromisser som går ut over personvernet og datasikkerheten i våre produkter, sier Apple ifølge The Guardian.

En talsperson for Apple sier at selskapet ikke tror at de nye AI-funksjonene vil kunne gjøres tilgjengelig for brukere i Europa i år.

EU-kommisjonen svarer i en uttalelse til Bloomberg at Apple er velkomne til å drive forretninger i EU, så lenge de følger lovene som gjelder.