Aurora (25) prater på internasjonale konferanser: – Jeg ble utfordret

– Målet mitt er å bli enda mer komfortabel i rollen etter hvert, forteller Ukas Koder Aurora Walberg Scharff.

Aurora Walberg Scharff ble utfordret av en kollega til å holde et foredrag på NDC Porto, en utfordring hun kastet seg over. 📸: Inmeta
Aurora Walberg Scharff ble utfordret av en kollega til å holde et foredrag på NDC Porto, en utfordring hun kastet seg over. 📸: Inmeta Vis mer

Hvorfor ble du utvikler? 👶

Jeg er en nysgjerrig problemløser som alltid har vært interessert i teknologi.

Den første tekniske oppgaven jeg løste var å installere Minecraft-mods, på den tiden da man måtte bruke WinRar.

Men, jeg begynte ikke å kode før jeg tok IT2 på videregående. Da likte jeg koding såpass mye at jeg bestemte meg for å ta en grad i det. Jeg ville også fortsette med matematikk, og derfor valgte jeg å ta en Bachelor i Robotikk. Videre har jeg hatt internships hos 4Subsea og Cognite, samt jobbet først deltid i fintech-startupen Axeptia før det ble en fulltidsstilling.

Etter noen år der begynte jeg i Inmeta hvor jeg trives ekstremt godt.

Hva jobber du med? 💪

Akkurat nå jobber jeg mest med React, og har en del .NET-erfaring fra tidligere.

Nå jobber jeg i et prosjekt for Miljødirektoratet med nye avfallsdeklarering.no. Fagapplikasjonen skal moderniseres og få et helt nytt grafisk grensesnitt og teknisk rammeverk.

Jeg er ansvarlig for web-applikasjonen, og jobber med React i Nextjs App Router. Utenom jobb koder jeg litt i Astro og Remix.

Det blir alltid tid til en prat ved kaffemaskinen. 📸: Inmeta
Det blir alltid tid til en prat ved kaffemaskinen. 📸: Inmeta Vis mer

Du holder foredrag på konferanser. Fortell! 🎤

Jeg ble utfordret av en kollega til å melde inn et foredrag på NDC Porto. Da de bekreftet foredraget ble jeg litt satt ut, men samtidig veldig gira på å lære meg masse om React Server Components.

Jeg likte godt prosessen i månedene frem mot konferansen hvor jeg gjorde grundig research for å få så mye innsikt som mulig i temaet, parallelt som jeg fikk erfaring med teknologien i prosjektet jeg jobbet på.

I foredragene jeg holder snakker jeg mest om web fordi det interesserer meg mest, samtidig som det lar meg bruke det jeg lærer på jobb i forberedelsene til konferanser, og motsatt. Jeg er fremdeles fersk som foredragsholder, men jeg er glad i å dele kunnskap og inspirere andre. Målet mitt er å bli enda mer komfortabel i rollen etter hvert.

Nå gleder jeg meg til mine kommende foredrag på Devoxx Greece, React Conf i Las Vegas og NDC Oslo.

Å holde foredrag krever mye forberedelser og research. 📸: BeJS på React Paris
Å holde foredrag krever mye forberedelser og research. 📸: BeJS på React Paris Vis mer

Hvordan ser uka ut for deg? 📆

Som konsulent får jeg mulighet til å jobbe med variert teknologi og i ulike prosjekter. Jeg sitter for tiden 2 dager i uken hos Miljødirektoratet, ellers drar jeg stort sett på kontoret vårt i Nydalen.

Jeg er veldig glad i plassen min og liker å treffe kollegaene mine. I tillegg er det ofte verdifull teknologi-prat oppstår når vi treffes fysisk.

Vi har sprint retro, review og planning annenhver uke, og et ukentlig møte med UX og produkteier for å diskutere pågående skisser. I tillegg har vi tekniske møter ved behov. Resten av tiden sitter jeg ofte dypt fokusert i kodebobla med VS Code, Figma og lokal applikasjon åpent.

Hva er det neste du har lyst til å lære deg eller bli bedre på? 🧠

Innenfor programmering har jeg lyst til å bli bedre på webstandarder. Ettersom jeg begynte som utvikler da React og Angular allerede var normen, ønsker jeg å bli bedre på en del "basics".

I forbindelse med det er jeg for tiden spesielt interessert i rammeverket Remix, et React meta-rammeverk som utnytter webstandardene fremfor å bygge egne grensesnitt oppå dem (slik som Next.js gjør). Jeg skrev akkurat et innlegg på bloggen min om praktiske forskjeller mellom Remix og Next.js.

«Innenfor programmering har jeg lyst til å bli bedre på webstandarder.»

Hva er den mest utfordrende situasjonen du har stått i? 👀

Jeg har opplevd å jobbe i prosjekter med uklare mål, og da er det krevende å utføre jobben effektivt.

Det er enormt stor forskjell på produktivitet når man får vite konkret hva man skal jobbe mot og når man må gjøre antakelser. Videre er det som vanlig mye som skjer i teknologiverden, spesielt innenfor frontend, og til tider kan det være vanskelig å henge med.

Aurora har for øyeblikket en Dell XPS 15, men vurderer å gå over til Mac. 📸: Inmeta
Aurora har for øyeblikket en Dell XPS 15, men vurderer å gå over til Mac. 📸: Inmeta Vis mer

Hva ser du på som bransjens største utfordring akkurat nå? 🔭

AI-utviklingen bringer mye positivt, men også utfordringer for oss utviklere. AI er selvsagt en stor hjelp og åpner mange muligheter.

Jeg er som mange Github Copilot-avhengig og bruker ChatGPT når det passer seg, men AI-rushet kan også gjøre det mer utfordrende å skrive god og vedlikeholdbar kode.

Det er nok viktig å tenke seg litt ekstra om, være kritisk, og gjøre research underveis mens man koder.

Hva er ditt beste tips til andre utviklere? 🤖

Mitt beste tips er å bruke menneskene rundt deg – vær nysgjerrig, og ikke vær redd for å stille spørsmål. Kollegaene dine har mye verdifull kunnskap du kan lære av.

Ellers er jeg avhengig av Notion for å organisere alt jeg holder på med, fra prosjekter til andre jobb-relaterte oppgaver, konferanser og privatliv. Det lar meg fokusere på én ting av gangen mens resten står skrevet trygt ned til senere.