Dette var uken for å sette seg ned med en god bok 📖, og for frontendutviklere til å gjøre opprør 😈 — og 4714 ting skjedde i frontend-verdenen.
Hasta la vista useMemo og useCallback 👋
Denne uken kom React-teamet ut med en ny bloggpost hvor de snakker om hva de jobber med for tiden.
Her skriver de blant annet at React Compiler, eller React Forget som det tidligere har blitt kalt, ikke lenger bare er et forskningsprosjekt, det er nå faktisk tatt i bruk i produksjon på instagram.com! React Compiler vil gjøre memoisering automatisk, sånn at vi ikke trenger å måtte forholde oss til det under utvikling.
I tillegg til dette snakker de også om actions, nye features i React sin canary-versjon (takk for alt, React Helmet 🪖), React 19 👀 og “Offscreen”.
Mye snacks som kommer her, så anbefaler deg å ta en titt.
Tempo — datobibliotek med innebygd støtte for tidssoner
Ble det krøll med Date på valentinsdagen?
Heldigvis for deg så kom skaperen av FormKit samme dag ut med et nytt bibliotek for å gjøre det enklere neste gang. Tempo er et nytt datobibliotek for parsing og formatering av Date’s. I motsetning til en del andre moderne datobiblioteker, som date-fns og day.js, så kommer Tempo med innebygd støtte for tidssoner.
Er du på utkikk etter et nytt datobibliotek, sjekk ut Tempo da vel! ⏰
Alle stilte klokka, unntatt gatelysa i Stavanger, hvor klassisk feil ble skjebnesvanger
LLRT — Enda en ny JS Runtime 🏃
Node.js, Bun, Deno, Hermes, og nå… LLRT (Low Latency Runtime). Trenger vi egentlig enda en JavaScript runtime? AWS mener i hvert fall det!
LLRT prøver ikke å være enda et general-purpose JS runtime, men prøver seg heller på det litt snevrere brukstilfellet som er serverless-applikasjoner.
LLRT reklamerer med at de greier å oppnå en 10x raskere oppstartstid sammenlignet med andre JS runtimes som kjører i AWS Lambda! Dette får de til gjennom å droppe Just-In-Time compilation (JIT). JIT er det som gjør at de andre runtimene som Node.js og Bun er så raske. JIT har derimot en del overhead ved start-up, både på ytelse og på minne, og dette gir kanskje ikke noen gevinsert hvis du bare skal kjøre en funksjon i ~5ms. Det er i hvert fall hypotesen til teamet bak LLRT.
Runtimen er fortsatt i en ganske tidlig del av utviklingsfasen, så om det blir noe av dette eksperimentet vil tiden vise. Om du er interessert så kan du ta en titt på GitHub-repoet til LLRT.
Det var det for denne uken, vi ses igjen neste uke! 👋