Andreas Helland er ansatt som "principal consultant" i Innofactor, melder selskapet i en inn/ut-melding til kode24.
Innofactor kaller seg selv "den fremste leverandøren av Mircosoft [sic!] Azure skytjenester i Norge og Norden", og Helland kaller de for en "Azure-veteran".
Han kommer sist fra en stilling som "managing delivery architect" i Capgemini.
Koding og hjemmelab
Ifølge Innofactor skal helland "knytte utviklings- og infrastrukturteamene tettere sammen".
– Det jeg ser mest frem til i ny jobb er å dyrke brobyggerrollen. Det snakkes ofte om å bryte ned siloene, men hvorvidt man lykkes er jo veldig varierende, spesielt i større organisasjoner, sier Helland.
Helland er utdanna utvikler, men har også hatt rollen systemadministrator og har jobba med Mobile Device Management-løsninger i mange år i Telenor-systemet, med sikkerhet, identity management og implementering av innloggingsløsninger.
– Det har blitt mange tekniske roller, og etter hvert mer arkitekturrettet – med de tekniske aspektene ved løsninger i fokus. Hands-on erfaringen vedlikeholder jeg med kode på GitHub, samt en hjemmelab som må stelles med, i tillegg til det som skjer i kundeprosjektene, forteller Helland.
– Jeg har jobbet med Microsoft Azure i forskjellige varianter helt siden den offentlige forhåndsversjonen så dagens lys i 2008, og har hatt mye teknisk dialog med Microsoft rundt Azure. Vi har ukentlige møter med produktteamene i Redmond, som er en viktig kilde til kunnskap og utvikling.
«Men med "cloud native" er man nødt til å lære litt av hverandre og forstå hverandres sider.»
Neste generasjon DevOps
"Med et ben både i kode- og infrastrukturleiren, skal Helland være en som dykker ned i løsningene, se hvor skoen trykker og komme med anbefalinger" melder Innofactor, og fortsetter:
"Han vektlegger at det i praksis ofte blir en «oss og dem»-mentalitet om du enten sitter på utvikling eller infrastruktur – og det kan oppleves som vanskelig å finne kapasitet til å lære hverandres områder."
– Men med "cloud native", hvor man har infrastructure as code og mantraer som "you build it, you run it", er man nødt til å lære litt av hverandre og forstå hverandres sider. Verktøy og teknikker benyttes på tvers av de to leirene. Jeg skal hjelpe folk med å forstå at de ikke må lese hele boken, men peke på et aktuelt kapittel, sier Helland.
Han mener dette er en videreutvikling av DevOps-tankegangen.
– I runde én av DevOps, handla det om å snakke sammen på tvers og samkjøre prosesser. Nå beveger vi oss mot en ny fase som ikke bare handler om at vi snakker sammen, men også nærmer oss hverandre i kompetanse og forståelse. Dette krysningspunktet er veldig interessant.