Bolt.new lar deg AI-generere, redigere og deploye fullstack-apper

StackBlitz' nye AI-chat kombinerer det beste fra AI-kodeassistenter og nettleserbaserte IDE-er.

Bolt.new kombinerer AI-generering av kode og brukergrensesnitt med et kodemiljø som kjører utelukkende i nettleseren. 📸: Kurt Lekanger
Bolt.new kombinerer AI-generering av kode og brukergrensesnitt med et kodemiljø som kjører utelukkende i nettleseren. 📸: Kurt Lekanger Vis mer

– Claude, v0 og så videre er fantastiske – men du kan ikke installere pakker, kjøre en backend eller redigere koden, skriver StackBlitz.

Den begrensningen mener selskapet nå å ha fjernet:

I forbindelse med ViteConf forrige uke, har StackBlitz lansert et nytt AI-basert verktøy som skal fylle gapet mellom kodeeditorer og AI-chatboter som ChatGPT eller Claude, og verktøy for å AI-genere brukergrensesnitt og kode (v0).

Verktøyet har fått navnet Bolt.new, er åpen kildekode (MIT-lisens) og helt gratis – i hvert fall inntil et visst punkt.

Fullstack i nettleseren

StackBlitz er et selskap som lager et utviklingsmiljø (IDE) ved hjelp av WebContainers, en WebAssembly-basert løsning som lar deg kjøre Node.js i nettleseren.

Mens de fleste nettleserbaserte IDE-er kjører i skyen, kjører altså StackBlitz-IDE-et helt og holdent i nettleseren – uten at du trenger å sette opp et lokalt utviklingsmiljø.

Bolt.new gir deg i tillegg til dette en AI-chatbot der du for eksempel kan be om hjelp til å kode, eller få laget fullverdige applikasjoner fra bunnen av – med brukergrensesnitt.

Du kan se StackBlitz-sjef Eric Simmons demonstrere løsningen på ViteConf her:

Når Bolt har laget en app til deg, kan du endre koden i den innebygde editoren, legge til filer, installere avhengigheter, og mye mer. Altså alt du kan gjøre i et vanlig IDE.

Full kontroll

Ifølge StackBlitz kan du blant annet:

  • Installere og kjøre npm-verktøy og biblioteker som Vite, Next.js og mer
  • Kjøre Node.js-servere
  • Interagere med 3. parts API-er
  • Deploye til produksjon fra Chat
  • Dele det du har gjort med andre via en URL

I motsetning til hvordan AI-assistenter vanligvis bare gir deg en kodesnutt, har AI-en til Bolt.new altså full kontroll over hele kodemiljøet. Det gjelder filsystem, Node-server, pakkehåndterer, terminal og nettleserkonsoll.

AI-en installerer pakker og kjører kommandoer på kommandolinjen helt på egen hånd (i sin egen container, vel å merke).

Vi tester Bolt.new

kode24 har prøvd Bolt.new kjapt, og selv om løsningen virker veldig interessant, må den ofte prøve og feile mange ganger før den kommer helt i mål.

Men denne evnen til å prøve og feile, og rette i koden etter hvert som feilmeldinger dukker opp, er bra.

Her ber jeg for eksempel Bolt.new om å lage en navigasjonsmeny:

image: Bolt.new lar deg AI-generere, redigere og deploye fullstack-apper

Det klarte den helt fint, og når jeg ba den om å legge til litt finere overganger for dropdown-menyen så fikset den det også med litt Tailwind CSS.

Hvis det er noe den ikke fikser automatisk, kan du selv redigere filer, installere pakker og gjøre alt annet du kan i et vanlig IDE:

image: Bolt.new lar deg AI-generere, redigere og deploye fullstack-apper

Noen ganger skjærer det seg, og du får feilmeldinger. Som da jeg ba Bolt.new om å bytte ut UI-biblioteket den bruker med et annet UI-bibliotek (shadcn/ui):

image: Bolt.new lar deg AI-generere, redigere og deploye fullstack-apper

Men hver gang det kommer en feilmelding, for eksempel på grunn av en manglende avhengighet eller noe annet som ikke fungerer, så tilbyr Bolt seg å fikse det.

Og etter et par-tre runder så fungerte alt sammen som det skulle – og AI-en hadde byttet ut hele UI-biblioteket for meg.

Få det riktig fra starten

Bolt.new har noen tips til hvordan du kan få mest mulig optimale resultater.

Ett av tipsene er å være mest mulig konkret i første prompt med hensyn til hvilke rammeverk, biblioteker og så videre du vil ha. Du kan også få AI-hjelp med å forbedre prompten din ved å trykke på et "enhance"-ikon.

Vil du ha hjelp til å lage en blogg med Next.js og Sanity, så skriv det i første prompt. Jeg prøvde nettopp det, og etter noen prompter og et par feilmeldinger som måtte fikses klarte Bolt ganske greit å få opp en enkel nettside med navbar og en liste over bloggposter hentet fra ett av mine Sanity-prosjekter:

image: Bolt.new lar deg AI-generere, redigere og deploye fullstack-apper

Bolt la til og med inn fungerende støtte for mørk og lys modus basert på biblioteket next-themes, og et valg for dette i navbaren.

Og er det noe som ikke virker, er det bare å gå inn i koden og fikse ting selv.

Når du er fornøyd med alt, kan du velge Open in StackBlitz, for å ta prosjektet over i det vanlige StackBlitz-grensesnittet der du har alle andre prosjekter du jobber med. Eller du kan deploye alt sammen automatisk til Netlify eller Cloudflare.

Du kan selv sjekke ut Bolt.new her.

Gratisversjonen har ingen store begrensninger i funksjonaliteten, men du går ganske fort tom for "credits" for å bruke AI-modellene – da må du over på en versjon som koster 9 dollar i måneden.

Få også med deg vår test av AI-editoren Cursor: