Caleb, Suzane og Amund får sjansen som juniorer hos Epinova

Epinova er i gang med å drille tre nye juniorer gjennom sitt akademi: – Sjansen for å kunne prøve ting og “faile” uten store konsekvenser er ganske luksus, sier en av de tre.

Caleb Munchinsky (tv.), Suzane Hamze og Amund Fremming er Epinovas nye backend-trio. 📸: Epinova
Caleb Munchinsky (tv.), Suzane Hamze og Amund Fremming er Epinovas nye backend-trio. 📸: Epinova Vis mer

Epinova har fått tre nyutdannede utviklere med på laget.

Caleb Munchinsky (29), Suzane Hamze (27) og Amund Fremming (25) er nå i gang med sitt løp gjennom Epinova Academy, med spesialisering innen backend.

– Det er et viktig program både for å kunne satse på nyutdannede, sier rekrutteringsansvarlig i Epinova, Andrea Huse.

– I tiden fremover skal de fokusere på å bygge ferdigheter, og få kunnskap om hva det vil si å være en .NET-utvikler, en dyktig koder og konsulent, forteller Huse.

– Fin overgang

Munchinsky (29) har studert anvendt datateknologi på OsloMet, Hamze er utdannet dataingeniør på OsloMet, og Fremming er dataingeniør fra Høyskolen på Vestlandet i Bergen.

– Jeg ser frem til å få dypere og mer spesialiserte ferdigheter innen Microsoft-stacken, og til å praktisere det teoretiske i praktiske, virkelighetsnære situasjoner, forteller Hamze.

– Epinova virket også som et bra sted som setter veldig stor pris på de som jobber her og hvordan de har det. Jeg tror det beste blir å kunne ha en fin overgang fra å være student til utvikler. Sjansen for å kunne prøve ting og “faile” uten store konsekvenser er ganske luksus, sier Munchinsky.

– Jeg valgte Epinova Academy fordi jeg synes det gir meg en unik mulighet til å være en av få nyutdannede i et oppstartsprogram, noe som gir tett oppfølging og god veiledning. Når vi ikke er så mange får vi en mer personlig og tilpasset start i rollen som konsulenter, hvor det er fokus på at vi lykkes fra første dag, sier Fremming.

Inkludert før oppstart

Selv om de tre er nyansatte, så er de nok kjent for mange innad i Epinova. De har en policy om å involvere nyansatte allerede før de har begynt i rollen hos dem, og så mye som mulig.

Derfor har de tre Academy-utviklerne deltatt på sosiale og faglige arrangementer siden kontraktene ble signert, og har fått lære Epinova å kjenne lenge før de hadde sin første arbeidsdag.

– Jeg satte utrolig stor pris på å få møte kolleger allerede seks måneder før jobbstart. Vi fikk mulighet til å delta på interne fagarrangementer, og ble blant annet invitert på sommeravslutningen. Dette gjorde overgangen fra student til første arbeidsdag veldig komfortabel, selv om jeg var litt nervøs, sier Hamze.

– Det ga oss en sjanse til å møte de andre deltakerne i Academy-programmet, samt våre fremtidige kollegaer, i en mer uformell og sosial setting, legger Fremming til.

– Egne oppstartsprogrammer for nyutdannede er ikke noe nytt i bransjen. Epinova har hatt Epinova Academy siden 2018, og flere andre selskap har lignende programmer, sier Huse.

– Vi har valgt å ansette få juniorer, så vi kan garantere en tett faglig og personlig utvikling. I tillegg gjennomfører vi Academy for å sikre at vi ikke sender utviklere på kundeprosjekt uten at de har den kunnskapen de trenger for å gjøre jobben godt, legger hun til.