Det er snart ett år siden Microsoft for første gang annonserte sitt nye AI-drevne verktøy for sikkerhetsfolk – Copilot for Security. Inntil nå har imidlertid verktøyet kun vært tilgjengelig i en lukket utgave for utvalgte kunder.
Nå melder Microsoft at Copilot for Security blir tilgjengelig for alle den 1. april.
Kort fortalt er Copilot for Security en ChatGPT-lignende assistent drevet av kunstig intelligens. Løsningen er basert på OpenAIs GPT-4 og Microsofts egen AI-modell spesielt laget for sikkerhetsformål.
Tilgang på store mengder trusseldata
En av de tingene som skal skille Microsofts løsning fra andre AI-chatboter er at Copilot for Security har tilgang til trusseldata og innsikt – blant annet 78 billioner "signaler" som Microsoft samler inn hver dag.
Copilot for Security kan bruke data fra andre Microsoft-produkter, som Defender XDR, Sentinel, Intune, Entra, Purview og Defender for External Attack Surface Management. Den vil også kunne bruke data fra andre produsenters sikkerhetsprodukter.
Siden Copilot for Security kan ha tilgang til informasjon om enheter i nettverket ditt, kan den gi råd om hvordan du bedrer sikkerheten til konkrete enheter.
En av nyhetene er at den også kan få tilgang til interne kunnskapsdatabaser bedriften måtte ha, og at du kan lagre "prompts" du bruker ofte i en såkalt "promptbook".
I tillegg til å kunne oppsummere og analysere sikkerhetshendelser og hjelpe deg med å avdekke sikkerhetstrusler, kan Copilot for Security også lese og "reverse engineere" skript som brukes av skadevareaktører.
Betal for bruk
Copilot for Security kan brukes både som et frittstående verktøy via en egen portal, eller integrert med noen av Microsofts sikkerhetsprodukter.
Sammen med det nye sikkerhetsverktøyet introduserer Microsoft også en ny prismodell der du i stedet for en fast månedspris betaler for bruken. Prisen for dette forventes ifølge Microsoft å ligge på 4 dollar i timen for en såkalt "Security Compute Unit (SCU)".
Det nye AI-verktøyet lar deg velge mellom 25 ulike språk, inkludert norsk, for brukergrensesnittet. Men foreløpig må du gjøre selve spørringene på ett av åtte andre språk, der engelsk antagelig er det mest nærliggende for oss i Norge.