Copilot-konkurrent Codeium håver inn – verdt over 10 milliarder

Kodeassistenten Codeium har fått såkalt "unicorn"-status, etter å ha passert 1 milliard dollar i markedsverdi kort tid etter oppstart.

Codeium henter inn mer penger, og verdsettes nå til mer enn 1 milliard dollar. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Codeium henter inn mer penger, og verdsettes nå til mer enn 1 milliard dollar. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Det er gjerne Microsoft-eide GitHubs Copilot som får mesteparten av oppmerksomheten når vi snakker om AI-kodeassistenter, men det er også en annen kodeassistent som er virkelig i vinden om dagen: Codeium.

Codeium ble startet for tre år siden, med litt annen fokus enn i dag. Men med fremveksten av generativ AI og store språkmodeller bestemte selskapet seg etter et år å endre kurs og satse på generativ AI i form av kodeassistenter – og dermed gå rett i strupen på Copilot.

melder Codeium at de har sikret seg 150 millioner dollar (1,6 milliarder kroner) i frisk kapital fra investorer, skriver TechCrunch.

Ifølge Codeium verdsettes selskapet nå til 1,25 milliarder dollar – rundt 13 milliarder kroner. Dermed kan de kalle seg en "unicorn" (enhjørning) – et begrep som brukes om oppstartsselskaper som i løpet av kort tid oppnår en verdi på mer enn 1 milliard dollar.

700.000 brukere

Totalt har Codeium hentet inn 243 millioner dollar (2,6 mrd. kroner), ifølge TechCrunch.

Codeium skriver i sin pressemelding at de på under to år har vokst fra å ha ingen brukere til å nå ha over 700.000 aktive brukere.

Som vi skrev i vår test av Codeium, lover selskapet at kodeassistenten deres alltid skal forbli gratis for enkeltpersoner. Det de skal tjene penger på er teams-abonnementer som koster 15 dollar per bruker per måned, og som gir en del ekstra fordeler for bedriftsbrukere opptil 100 brukere.

De har også et enterprise-produkt med ubegrenset antall brukere, som de ikke har noen fast pris på på sine nettsider.

Inntektsvekst

Ifølge Codeium fungerer strategien – de har på under ett år klart å oppnå en åttesifret årlig inntekt (ARR – Annual Recurring Revenue). Som betyr mer enn 100 millioner kroner.

– Og veksten er utrolig, vi har økt vår ARR med mer enn 500 prosent siden begynnelsen av kalenderåret, skriver selskapet.

GitHub Copilot har likevel et ganske kraftig forsprang: Mens Codeium har 700.000 brukere totalt, hvorav antagelig en veldig stor andel er gratisbrukere, har Copilot mer enn 1,8 millioner betalende brukere , ifølge TechCrunch.

Sjekk hva undertegnede syntes om Codeium da jeg prøvde den i fjor høst. Det skal nevnes at det har kommet mye ny funksjonalitet og forbedringer siden den gang – og Codeium er nå det jeg bruker i det daglige: