Dell kutter flere tusen stillinger – for å satse på AI

Flere tusen ansatte i Dell skal være nødt til å finne nye jobber. Det hele skal være ledd i en større omorganisering, der målet er at selskapet skal bli mer konkurransedyktig innen kunstig intelligens.

Ifølge flere medier skal 12.500 Dell-ansatte miste jobben i denne nedbemanningsrunden, de fleste innen salg. 📸: Dell / Unsplash
Ifølge flere medier skal 12.500 Dell-ansatte miste jobben i denne nedbemanningsrunden, de fleste innen salg. 📸: Dell / Unsplash Vis mer

Flere medier melder om store kutt i staben hos Dell. Det er uklart hvor mange som vil bli berørt, men flere kilder melder at det dreier seg om rundt 12.500 ansatte.

The Register skal ha fått bekreftet oppsigelsene fra Dell. Ifølge Silicon Angle skal Dell ha avvist å kommentere nøyaktige tall.

Flere av de ansatte i Dell skal også dele opplevelsen i flere tråder hos The Layoff.

AI som mål

Ifølge meldingene som kommer, er det først og fremst ansatte i salgsavdelingene og ledere som må gå i denne nedbemanningen. Samtidig melder flere berørte på The Layoff at de jobber som utviklere.

Målet skal være at Dell i årene framover skal vokse raskere enn resten av markedet. Ifølge Bloomberg skal inntjeningen fra AI økes ved å sette sammen et nytt salgsteam som skal fokusere på AI-relaterte produkter.

– Vi strømlinjeformer de ulike lagene av ledelsene, og gjør en omprioritering av hvor vi satser pengene våre, skal salgssjefene Bill Scannell og John Byrne ha skrevet i et notat til ansatte i Dell.

I tillegg til et AI-team, så skal Dell også endre hvordan de jobber med salg som er relatert til datasentre.

To store nedskjæringer på to år

Dette er den andre runden med nedbemanninger hos Dell de siste par årene.

I løpet av regnskapsåret 2023 måtte over 13.000 av 133.000 ansatte slutte i selskapet, en nedskjæring på nærmere 10 prosent.

Den gang ble det argumentert med at selskapet tapte for mye penger, som følge av sviktende salg av datamaskiner til privatmarkedet. I forkant av oppsigelsene hadde det vært ansettelsesstopp, men dette skal ikke ha vært nok, meldte Reuters.

I et notat til de ansatte skrev COO (chief operating officer) Jeff Clarke at markedet ville fortsette å bli dårligere, og at utsiktene for framtiden var usikre.