Deno 2: – Mulig for flere å prøve det ut på eksisterende prosjekter

Nyhetene i Deno 2, Wordpress-krigen forklart og io-domenedrama i ukas ForrigeUke.

Deno 2 er nå ute, og mye gjøre det enda enklere å teste ut. 📸: Deno / YouTube
Deno 2 er nå ute, og mye gjøre det enda enklere å teste ut. 📸: Deno / YouTube Vis mer

Dette var uken for å fange landende raketter, anvende stacking context i virkeligheten, forberede seg til en lang dagog 1003 andre ting skjedde i frontend verdenen.

Deno 2 med sømløs bakoverkompatibilitet

Deno, et kjøretidsmiljø for JavaScript, kom forrige uke ut med versjon 2!

Her har de fokusert på bruk av Deno i stor skala, hvor målet ser ut til å være å gjøre jobben vår som utviklere enklere.

Nå får du blant annet sømløs bakoverkompatibilitet med Node.js og npm. Dette vil altså gjøre det mulig for flere å prøve ut Deno på allerede eksisterende prosjekter, uten alt for mye omskriving og tilpasning.

Andre nyheter fra Deno 2 er blant annet en package manager, støtte for workspaces og monorepoer, LTS releases, og et splunkende nytt JavaScript Registry.

Hva tenker du? Kommer du til å prøve ut Deno på dine prosjekter?

WordPress mot WP Engine

Du har kanskje fått med deg at det har det vært en del krangel mellom WordPress grunnlegger, Matt Mullenweg, og Wordpress hosting tjenesten WP Engine i det siste?

Essensen er at Matt Mullenweg og hans selskap, Automattic, mener at WP Engine ikke gir nok tilbake til open-source prosjektet Wordpress.

Denne konflikten har eskalert i en del søksmål og omfatter nok mer enn jeg kan beskrive i noen paragrafer, men heldigvis har Fireship lagd en kort video som oppsummerer hvordan dette påvirker oss utviklere.

Slutt på .io-domener?

Toppnivådomenet .io har vært trendy i tech-miljøet en stund nå, med tjenester som sanity.io, jwt.io og github.io. Men, visste du at .io er en landskode-toppnivådomene (ccTLD) for Det britiske territoriet i Indiahavet?

I begynnelsen av oktober kunngjorde Storbritannia at de ville gi fra Chagosøyene til Mauritius. Dette fører til at øygruppen nå blir en del av republikken Mauritius, og Det britiske territoriet i Indiahavet vil derfor ikke lenger eksistere.

Dette var en nyhet som gikk de fleste hus forbi, men Gareth Edwards fikk med seg dette, og har skrevet litt om denne utviklingen, og hva det har å si for toppnivådomenet, .io.

Det var alt for denne gang, sees neste uke! 👋