Microsoft er ett av selskapene som bruker kryssplattform-rammeverket React Native mest, til tross for at de har sine egne rammeverk.
Det kommer frem i et intervju DevClass har gjort med seniorutvikler Lorenzo Sciandra i Microsoft.
I tillegg til at han jobber i Microsoft, er Sciandra også en av de som vedlikeholder React Native. I intervjuet avslørte han hvorfor de ikke valgte sine egne kryssplattformløsninger til alt – som .NET MAUI eller kryssplattform C++ som de bruker en del til Office.
Mystiske .NET MAUI forklart: - Ikke for alle
Microsoft bruker ifølge DevClass React Native i blant annet Microsoft Office, Outlook, Teams, Xbox, Skype og Microsoft Store på Xbox. Og de har brukt rammeverket helt siden det ble tilgjengelig rundt 2015-2016.
Lettere å få tak i JavaScript-folk
Selv om React Native brukes i mange Microsoft-applikasjoner, er ikke alt i disse applikasjonene React Native.
Sciandra forteller i intervjuet at Microsoft ofte bruker en teknikk de kaller "brownfield development", der de utvider en eksisterende kodebase med ny funksjonalitet ved hjelp av React Native.
«Andre språk som C++ eller C# er mye mer "hardcore-språk", mer komplisert.»
Så hvorfor ikke heller bruke sine egne løsninger?
– Først og fremst fordi det er lettere å få tak i JavaScript-utviklere. Du har den største dammen å fiske i, sa Sciandra.
I praksis er det TypeScript som brukes til det meste.
– Andre språk som C++ eller C# er mye mer "hardcore-språk", mer komplisert, sa han.
Trenger ikke starte fra scratch
I tillegg er en viktig faktor at Microsoft har web-versjoner av alle appene sine, og de fleste av dem bruker React. Det gjør det enklere å bruke React Native.
Når eksisterende applikasjoner skal videreutvikles slipper man med React Native også å skrive alt med den løsningen – noe du vanligvis må med andre kryssplattformløsninger.
– Med React Native kan du legge til et lag på toppen av eksisterende prosjekter og mye enklere prøve bare én skjerm, sa Sciandra til DevClass.
Han mener også at det er lettere med React Native å lage apper som ser ut og føles som ekte "native" apper, noe han ikke mener er tilfelle med for eksempel Googles Flutter-løsning.