Elon Musk trekker søksmål mot OpenAI: Oppgir ingen årsak

Onsdag skulle det vært et innledende rettsmøte i forbindelse med Elon Musk sitt søksmål mot OpenAI. Tirsdag trakk Musk søksmålet, uten å oppgi noen årsak.

Elon Musk trekker søksmålet han hadde reist mot OpenAI. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB
Elon Musk trekker søksmålet han hadde reist mot OpenAI. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB Vis mer

Elon Musk trekker søksmålet han hadde reist mot KI-selskapet OpenAI og Sam Altman og Greg Brockman. Musk var i likhet med Altman og Brockman med på oppstarten av selskapet.

Tirsdag ba Musk en domstol i San Francisco i California om å avvise søksmålet som han leverte inn i februar. Han oppgir ikke noen begrunnelse for beslutningen, fremgår det av dokumentene.

En dommer skulle ha forberedt et rettsmøte onsdag denne uken for å høre OpenAIs forespørsel om å avvise søksmålet.

Ingen kommentarer

Verken OpenAI eller en advokat for Musk har svart på Reuters' henvendelser om kommentarer til Musk sin beslutning om å trekke tilbake søksmålet.

Musk argumenterte i søksmålet med at OpenAI, som står bak språkmodellen ChatGPT, skulle utvikle kunstig intelligens til fordel for menneskeheten.

Han hevder de lovet å gjøre dette med åpen kildekode og uten profittmotiv. Selskapet brøt denne forpliktelsen da det ble en kommersiell aktør, støttet av Microsoft, påsto Musk.

Lekket eposter fra Musk

OpenAI har svart med å dele eposter sendt fra Musk, melder CNN. Der skal Musk ha utvist forståelse for at selskapet trenger å tjene penger, for å kunne betale kostnader knyttet til blant annet datakraften selskapet trenger til blant annet ChatGPT.

OpenAI har ifølge The Verge også påstå at Musk ha hatt et mål om å gjøre OpenAI til en del av Tesla, for å få absolutt kontroll på selskapet.

OpenAI ble stiftet i 2015, og Musk forlot selskapet i 2018. Året etter inngikk OpenAI partnerskap med Microsoft.

Truer med forbud

Natt til tirsdag kom nyheten om at Apple og OpenAI skal samarbeide om kunstig intelligens til produktene til førstnevnte.

Dette førte til en rekke innlegg fra Musk på X (tidligere kjent som Twitter). Der anklaget han OpenAI for å være en trussel mot brukerne, og for aktører disse var i kontakt med.

I forlengelsen av dette, truet han med å forby Appleprodukter i sine bedrifter. Gjester må også legge igjen slike produkter ved inngangen, uttalte Musk.

Apple har ikke peil på hva som faktisk skjer når de leverer fra seg data til OpenAI. De selger deg, fortsette han.

Apple snakket også om personvern på pressekonferansen om AI-integrasjon. Personlige data skal ikke bli samlet inn eller lagret, ifølge selskapet selv.