Er det noe "alle" utviklere vet, så er det at det ikke er lurt å rulle ut endringer på en fredag. Kanskje ikke så rart, for går noe galt risikerer du å måtte bruke helgen på å få ting til å fungere igjen.
Nå får utviklere som ikke vil deploye på fredager støtte fra forskningen, skriver The Register.
Forskere ved Texas A&M University har brukt to år på å overvåke datamaskinene til ansatte ved et stort energiselskap, og fant ut at de ansatte fikk gjort mindre og gjorde flere feil på ettermiddagene.
Og fredager var verst.
«Lav produktivitet kombinert med mye feil betyr uansett at det antagelig er lurt å unngå å deploye på fredager.»
Målte antall tastefeil
Rapporten er publisert i journalen PLOS ONE av forskerne Taehyun Roh, Chukwuemeka Esomonu, Joseph Hendricks, Anisha Aggarwal, Nishat Tasnim Hasan og Mark Benden.
Forskerne har overvåket aktivitetene til 789 ansatte fra 1. januar 2017 til 31. desember 2018, ved hjelp av programvaren RSIGuard, som brukes for å overvåke hvor mye stress man blir utsatt for.
Programvaren måler blant annet hvor mye folk jobber, hvor mye de bruker mus og tastatur, antallet skrivefeil, museklikk og hvor mye musen beveges, scrolling på skjermen, og så videre.
Dette skal ifølge forskerne gi mer objektive data om hvordan ansatte jobber enn tradisjonelle undersøkelser basert på spørreskjemaer eller lignende.
DevOps: – Kan være ubehagelig
Produktiviteten synker
Ifølge forskerne får ansatte gjort mindre og mindre, jo lenger ut på ettermiddagen man kommer. Og fredagene er aller verst.
– Vi fant at hvor mye ansatte fikk produsert varierte avhengig av tidspunkt på dagen. Datamaskinene ble brukt mindre på ettermiddagene, og bruken falt betydelig fredag ettermiddag, sier Mark Benden til universitetsavisen Texas A&M.
Antallet skrivefeil var størst på ettermiddagene, og ikke fullt så avhengig av ukedag som produktiviteten.
Lav produktivitet kombinert med mye feil betyr uansett at det antagelig er lurt å unngå å deploye på fredager. Vent til mandag – og inntil da: God helg!