Endelig enklere debugging!

Enklere debugging i Next.js, slutt på sekvensielle serverforespørsler, mangfold i utviklerbransjen og et forsøk på å fikse TypeScript i ukens Forrige uke!

Hanne Sofie Haugland er utvikler i Bekk. 📸: Bekk
Hanne Sofie Haugland er utvikler i Bekk. 📸: Bekk Vis mer

Dette var uka for en forsmak på våren, etterspørsel etter utviklere — og 275 ting som skjedde i frontendverden!

Enklere debugging med Next! 🐛

Next 15.2 så dagens lys forrige uke. Her får debugging et løft med nytt UI og generelt mindre støy. Ved feilmeldinger kommer man nå rett til trøbbelmaker-komponenten, og slipper å forholde seg til andre elementer som kode fra plugins og dependencies. Dette har teamet gjort ved å bruke Reacts captureOwnerStack. En endring jeg ønsker velkommen med åpne armer 🤗

Next har også gjort endringer i hvordan UI lastes inn når du henter dynamisk data i metadataen. I stedet for å vente på at metadataen skal hentes, vil den initielle UIen sendes til browseren med en gang. Fremover slipper du altså å vente på innlasting av data som uansett ikke skal påvirke nettsidens interface.

Få slutt på sekvensielle server-forespørsler 🙅♀️

Apropos NextJs, kom jeg over et nyttig blogginnlegg som løste et problem jeg som relativt fersk utvikler ikke engang visste at jeg hadde. Her forklarer Aurora Scharff hvordan du kan bruke cache() API-et med Next sin App Router for å unngå sekvensielle server-forespørsler og dermed øke performance. Intrigued du også? 👀

Les innlegget her »

Kvinnedagen coming up 👩💻

DEI (diversity, equity, and inclusion) er et begrep som er veldig i lufta for tiden. Også i Norge snakkes det ish-regelmessig om kvotering og andre tiltak for å jevne ut den skjeve kjønnsfordelingen i bransjen. Det er da kanskje overraskende for flere at i programmeringsyrkets tidligste stadier var situasjonen snudd på hodet (i hvert fall “across the pond” 🇺🇸).

Denne artikkelen fra The New York Times er en historietime om det som en gang var en “jobb for damer” og noen av grunnene til at vi likevel har havnet der vi er i dag.

“Extremely cursed superset” ☕️

Helt på tampen kom jeg over en video om Civet, et reeelativt nytt supersett-språk av vår alles kjente og kjære Typescript. De introduserer seg selv som “A Programming Language for the New Millennium”, men responsen har vært noe laber. Theo lot seg derimot imponere og lagde en video om den nye ringkjemperen, men i kommentarfeltet er folk stort sett negative. Gjengangere er kritikk av whitespace-syntaks, likheter til CoffeeScript, dårlig lesbarhet og at det generelt ikke er et behov for flere supersett på supersett på supersett av JavaScript.

Personlig synes jeg blant annet Civet sin syntaks for chained comparisons ser appellerende ut og dette kunne vært spennende å leke seg med på et hobbyprosjekt. I større repoer, som skal vedlikeholdes av andre, er det likevel kanskje best å holde seg til TypeScript enn så lenge. 👨💻

Det var alt fra denne uka, vi sees! 🌷