Enso ansetter AI-ekspert – for denslags vil visst kundene ha

– Vi fikk napp hos flere av våre direktekunder, melder Enso om sin nye AI-ressurs.

Enso har ansatt Torbjørn Opheim som ny seniorkonsulent.
Enso har ansatt Torbjørn Opheim som ny seniorkonsulent. Vis mer

Konsulentselskapet Enso har ansatt Torbjørn Opheim som ny seniorkonsulent.

De beskriver han som "kort sagt en fullstack AI-spesialist", og skriver i en inn/ut-melding til kode24 at de var litt usikre på om at kundene deres var klar for den slags kompetanse.

"Men vi fikk napp hos flere av våre direktekunder. Torbjørn gikk derfor rett inn i oppdrag hos en av våre største bankkunder og er allerede godt i gang å lage en avansert AI-chatbot" melder Enso.

AI, robotikk, maskinlæring

– Jeg har alltid vært fascinert av teknologi og hvordan den kan løse komplekse problemer. Fra en tidlig alder har jeg likt å lage ting og lære nye ferdigheter, noe som naturlig førte meg inn i teknologiens verden, sier Opheim.

– Spesielt automatisering av mer og mer komplekse oppgaver ved bruk av AI, robotikk og maskinlæring appellerte til meg. Det er utrolig spennende å kunne bidra til utviklingen av løsninger som kan ha en så stor innvirkning på samfunnet.

Før han begynte hos Enso jobba han blant annet som løsningsarkitekt og dataingeniør hos Cognite

Færra te Mexico

– Hos Enso ser jeg frem til å jobbe med et talentfullt team og utfordrende prosjekter. Jeg er spesielt opptatt av å bruke min erfaring til å hjelpe våre kunder med å realisere deres AI-initiativ, sier Opheim.

På fritida er det helt andre ting som opptar han. Han nevner blant annet fotball for Nidelv, latinsk dans i Mexico og sykling fra Trondheim til Lofoten.

– Å være i aktivitet hjelper meg å koble av, tenke klart og hente inspirasjon, samtidig som de gir meg et bredt perspektiv. Å være aktiv og utforske nye ting har alltid vært en viktig del av hvem jeg er, og det påvirker hvordan jeg tilnærmer meg problemløsning og kreativ tenking i jobben min, avslutter Opheim.