FBI etterforsker mulige iranske dataangrep mot Biden og Trump i valgkampen

Men Iran nekter å ha noe med phishing-angrepet å gjøre.

Kamala Harris og visepresidentkandidat Tim Walz under et valgkamparrangement i Las Vegas. 📸: Ronda Churchill / AFP / NTB
Kamala Harris og visepresidentkandidat Tim Walz under et valgkamparrangement i Las Vegas. 📸: Ronda Churchill / AFP / NTB Vis mer

FBI etterforsker påståtte forsøk på dataangrep mot en Trump-støttespiller og rådgivere i valgkampapparat til Biden og Harris, sier kilder til Washington Post.

Trumps valgkampapparat opplyste i helgen at internkommunikasjonen var blitt hacket. Teamet hans har ment at Iran står bak.

Hackerne klarte å ta kontroll over en epostkonto som tilhører en tidligere politisk rådgiver og deretter brukte denne kontoen til å slå til mot tjenestepersonen ved å bruke phishing-taktikk, fremgår det av Microsofts beskrivelse.

Gammel epost-konto

Den iranske FN-delegasjonen i New York avviste i helgen anklagene og sa at det amerikanske presidentvalget er en intern affære som Iran ikke blander seg inn i.

Mandag skriver Washington Post at tre ansatte i valgkampstaben til president Joe Biden og visepresident og presidentkandidat Kamala Harris har mottatt såkalte phishing-eposter, der angripere forsøker å få mottakeren til å gi fra seg informasjon, skriver Washington Post, som har snakket med personer med kjennskap til sakene.

Så langt har ikke etterforskerne funnet beviser som tyder på at forsøkene på dataangrep har lyktes.