Flytter en halv milliard blogger til WordPress

– Vi snakker om en av de største tekniske migreringene i internetts historie, sier Tumblr etter at de nå skal flytter hele backenden sin over til WordPress.

Hele backenden til Tumblr skal snart kjøre på WordPress. 📸: NTB / Shutterstock
Hele backenden til Tumblr skal snart kjøre på WordPress. 📸: NTB / Shutterstock Vis mer

Mikrobloggingtjenesten Tumblr skal flytte hele backenden sin over til WordPress, skriver TechCrunch.

Tumblr ble i 2019 kjøpt opp av Automattic for bare 3 millioner dollar (31 millioner kroner), seks år etter at Yahoo kjøpte plattformen for 1 milliard dollar. Automatic er selskapet som driver WordPress.com, en hostet versjon av den åpen kildekodebaserte publiseringsløsningen WordPress.org.

I et blogginnlegg på automattic.com skriver selskapet at de etter oppkjøpet har effektivisert Tumblr og klart å øke omsetningen.

– Men det er én del av planen vi ikke har begynt på ennå, som er å kjøre Tumblr på WordPress. Jeg er glad for å si at vi sparker igang det prosjektet nå, skriver selskapet.

Lover å ikke endre noe

I innlegget er Automattic tydelige på at de ikke skal endre selve Tumblr, eller la Tumblr bli WordPress.

– Det vil være mot sin hensikt. Vi kjøpte Tumblr for å nyte godt av forskjellene og styrkene, ikke for å vanne det ut.

Det Automattic ønsker å gjøre, er å kjøre Tumblrs backend på WordPress.

– Du vil ikke en gang merke forskjell fra utsiden, lover de.

Nå søker selskapet etter utviklere som kan hjelpe dem med migreringen.

– Gode PHP-ferdigheter er et must. Men det er et tonn av komponenter, tjenester og språk som trengs for å skalere store tjenester som Tumblr og WordPress.com.

– Vi trenger folk med "top-notch" programmeringsferdigheter!

Enklere å dele

En WordPress-basert backend vil ifølge Automattic gjøre det enklere for dem å dele arbeidet de gjør på tvers av ulike plattformer. De kan bygge noe én gang, og rulle det ut til både WordPress og Tumblr samtidig.

– Vi kan kjøre Tumblr på en bunnsolid infrastruktur bak WordPress.com.

Automattic skriver også at det å gjøre det på denne måten, gjør at Tumblr vil nyte godt av arbeidet som gjøres med åpen kildekode-prosjektet WordPress. I tillegg vil de bidra til åpen kildekodeprosjektet med ting de utvikler for Tumblr.

– Det blir ikke lett. Tumblr har mer enn en halv milliard blogger. Vi snakker om en av de største tekniske migreringene i internetts historie. Noen mener det er umulig. Men vi sier: Utfordring akseptert!

Automattic har ikke sagt noe om hvor lang tid de kommer til å bruke på migreringen.