De hadde fått flere plasser og nyere lokaler hvis de hadde revet og bygget nytt. Men det var viktig for de å bevare den gamle historien fra Telenor sine glansdager på Tullinløkka. Allikevel har de fått større plass en selveste Munch museet med sine 27 000 m².
Bygget er totalrenovert med stil og «fingerspitzgefühl», som det står på hjemmesiden til Rebel.
Bjørn Tumyr (51), Rebel Yoda, forteller om bakgrunnen til å ikke rive og bygge nytt.
— Man kunne revet dette bygget for å få enda mer plasser, men det er noe med historien som ligger i bygget vi er veldig glad i. Dette ble bygget på 60-tallet som hovedkontor til Telegrafverket, senere Telenor. Nå kommer teknologien tilbake til dette huset. Konseptet har truffet så bra på å klare å håndtere denne type bygningsmasse. Vi klarer å gjenbruke det og vi klarer å aktivisere mørke lokaler som egentlig er ganske vanskelige å aktivisere, gjennom med at vi har den miksen av tilbud som vi har. Vi har fått ekstremt mange ulike steder å møtes på, i dette bygget.
Møtesteder er det nok av i det 20. etasjer høye bygget på Tullinløkka.
Delorean i kjelleren
De har eget mikrobryggeri, byens største vinkjeller med 30. 000 flasker med vin, du kan nyte blant annet asiatisk og italiensk mat, det er seks spisesteder, kaffebar, garasje pub, og «kino» med helt nyutviklete høyttalere.
— To etasjer som var garasjeplass for biler, har vi bygget en sytten meter bardisk med 250 plasser, det blir kanskje Europas kuleste garasje bar. Det blir mindre kjøring inn til byen, det å konvertere parkeringsplasser til bruksarealer, har vært et viktig element i rehabiliteringen av dette bygget, sier Carl J. Onstad (51), Rebel Founder.
Men én bil får plass i garasjen.
Bil- og film entusiaster får en overraskelse, en ekte «DeLorean» samme bilmerke som var med i filmen «Tilbake til fremtiden» blir plassert i kjelleren med kjennemerke Rebel på fronten.
— Disse tilbudene er ikke bare for leietakere, men for hele Oslo´s befolkning, sier Onstad.
Nesten fullt
— Dette er fremtidens arbeidsplass, en destinasjon. Alle de store arealene våre er leid ut, det er ennå noen mindre plasser igjen til leietakere. Det er fremtiden måte å jobbe på, derfor har dette vært så populært. Her har man har tilgang til kunnskap, innovasjon og fleksible arbeidsplasser, sier Onstad.
Firmaene som har plass, har ikke plass til alle samtidig på kontorene, men det er mer enn nok plass i bygget.
— Konsulent og it bransjen har vært litt foran, da veldig mange har jobbet ute hos kundene, de har hatt store lokaler, men veldig få tilstede på kontoret. Her er det kanskje ikke plass til alle på kontoret, men det er plass til alle i bygget. Med tilrettelagte service tilbud som mat og drikke, vi ordner alt for deg.
Bygget har kurs-og konferansesenter for 800 mennesker, de har et eget kurs området der man kan ha både analoge, digitale, og hybride kurs. Fem ulike auditorier og over tjue møterom.
— Dette blir et hus for kunnskapsdeling og innovasjon. Vi har kontorer og 57 selskaper som har mer enn 1000 plasser, med 1500 - 1600 ansatte.
Mange av de som flytter inn har flere ansatte enn plasser. Men så jobber man forskjellig, alle er ikke på jobb samtidig, sier Onstad.
Fremtidens arbeidsplass
— Fremtidens arbeidsplass er distribuert jobbing. Handler om å skape individuell fleksibilitet så du kan jobbe på den måten som passer deg selv best!, forklarer grunnlegger Onstad.
Rebel mener at koronapandemien har gitt et viktig svar: tillit til arbeidstakerne som jobber hjemmefra.
— Mange jobber en dag eller to hjemme, mange jobber ute hos kunder innimellom, så kommer man innom kontoret. Det handler om å skape et konsept som gjør at du kan få til den fleksibiliteten.
— Det vi har som mantra hele tiden, er at vi har hele tiden hatt et ønske å skape en destinasjon, som gjør at arbeidsplassen blir en møteplass. Som du har lyst å komme til, her er vi midt i sentrum, sammen med masse andre folk som jobber med det samme tingene som deg selv, som kan inspirere deg, du kan gå på community møter på kveldstid, du kan lære, du kan bli inspirert, så har vi også alle de spisestedene og sosiale stedene som du henger med folk som driver med de samme tingene som deg, avslutter han.