Gjennom det siste året har mange nyutdanna utviklere fortalt om jobber de har mista før oppstart. Flere fikk avlyst faste jobber, og mange mista sommerjobbene sine.
Alt bråket kulminerte med at nettstedet Konsulentkarma.no ble lansert i april. «Verstingene» ble hengt ut, selv om noen tok dem i forsvar.
Studentene bak svartelista: «Tipsene renner inn»
Nå viser det seg at flere av selskapene et knapt halvår senere er tilbake i varmen.
I en fersk kåring gir norske studenter de samme selskapene en plass på Universums liste over de 50 mest attraktive arbeidsgiverne innen IT.
5 av 50 var blant «verstingene»
Atea, Itera, Tietoevry, Knowit og Netcompany var alle oppført hos Konsulentkarma.no, og er nå også på drømmelista.
Av disse er det Tietoevry som skårer best, med en 23. plass på lista over mest attraktive arbeidsgivere blant studentene som har svart på undersøkelsen:
- Tietoevry ble oppført på Konsulentkarma.no-lista for å ha sagt opp 12 nyutdanna 10 dager før oppstart. Begrunnelsen var oppgitt å være den økonomiske situasjonen i selskapet, og det skal ha blitt utbetalt én månedslønn i kompensasjon.
- Atea havnet på konsulentkarma for å ha sagt opp avtalen med fem sommerstudenter, med henvisning til økonomi.
Atea klatrer fra en 31. plass til 27. plass på årets liste over attraktive arbeidsgivere. Det er, ikke overraskende, noe som gleder Gry Gulbrandsen, som er HR-direktør i Atea. Hun sier i en pressemelding at det å tiltrekke seg nye IT-talenter er viktigere enn noen gang.
– Skal vi lykkes med ambisjonen om å bygge Norge med IT, må vi være «The Place to be» for folka våre, kundene og teknologipartnerne våre, sier hun.
Gigantene på topp
Øverst på lista finner vi to av de virkelige gigantene. Microsoft og Google deler førsteplassen på lista.
– Vi er veldig stolte over å få denne prisen. Det er en viktig anerkjennelse, særlig i kampen om å få tak i de beste hodene, sier Kristine Dahl Steidel i en pressemelding. Hun er administrerende direktør i Microsoft Norge.
Resten av topp fem utgjøres av Equinor, Sopra Steria og DNB.
Undersøkelsen er oppgitt å ha blitt gjennomført fra oktober 2023 og fram til mars 2024.