Jarand skal sikre skyer på sørlandet, som nyansatt i O3 Cyber

– Kompetansen på skysikkerhet strekker ikke til når utviklingen setter fart, mener Jarand Nikolai Jansens nye arbeidsgiver.

Jarand Nikolai Jansen ønskes velkommen til O3 Cyber av Olav Østbye.
Jarand Nikolai Jansen ønskes velkommen til O3 Cyber av Olav Østbye. Vis mer

Jarand Nikolai Jansen har fått seg ny jobb, i sikkerhetsselskapet O3 Cyber.

Her blir han "Lead Security Engineer". Med seg tar han mange års erfaring med sikkerhet generelt, og skysikkerhet spesielt.

Passende nok, da O3 Cyber spesialiserer seg på nettopp sikkerhet i skyen.

Kommer fra Orkla

Jansen kommer fra Orkla, hvor han var sikkerhetsarkitekt, med fokus på "å planlegge og implementere preventive sikkerhetstiltak i sky", ifølge O3 Cyber.

I andre roller har han jobba mye med "deteksjon av sikkerhetshendelser".

Jansen holder til i Arendal, og vil håper å framover bidra til å forbedre sikkerheten i sky hos selskaper på det glade sørland.

"Kompetansen strekker ikke til"

– Vi vet jo at mange selskaper i sør er godt i gang med bruken av skyteknologier. Noen har kommet langt, mens andre kanskje er mer i startfasen, sier Olav Østbye, "Principal Cloud Security Manager" og partner i O3 Cyber i en inn/ut-melding til kode24.

– Det vi mener er felles for mange, er at kompetansen på skysikkerhet ikke strekker til når utviklingen setter fart. Her håper vi O3 Cyber nå kan bidra, og vi føles oss godt rustet med Jarand i spissen, støttet av vårt sterke fagmiljø.