Konsulentselskapet Boitano melder om to nye ansatte:
Julie Haga og Maureen Byrne.
Julie Haga
Julie Haga forteller i en inn/ut-melding til kode24 at interessen for koding ble vekket gjennom et introkurs til Arduino-programmering på videregående.
- Det var kjempekult, og jeg bestemte meg for å ta ingeniørutdannelse, forteller hun.
Veien gikk videre fra Levanger til Trondheim, hvor det ble sivilingeniørstudier på NTNU.
- Jeg fikk øynene opp for kybernetikk da jeg deltok på ADAs teknologicamp i Trondheim. I førsteklasse var det programmeringsfagene som jeg synes var mest interessant, så jeg bestemte meg da for å bevege meg mer mot utvikling, forteller Haga
Hun trives best med backend-programmering og har den siste tiden jobbet mye i Node, men akkurat nå er det .NET og objektorientering det går i. Hun synes også det er aller best dersom kodingen i tillegg byr på å løse logiske eller matematiske problemer.
Therese Wiig er ny utvikler hos Novacare
Maureen Byrne
Maureen Byrne fatta interesse for programmering på maskiningeniør-studiet på NMBU på Ås.
- Jeg hadde lyst til å ha et "klappe-lys", og da måtte jeg lære meg å programmere mikrokontrollere, forteller Byrne.
Eik Lab stilte med kompetanse og utstyr, og sammen med ildsjelene i labben introduserte hun faget "Elektronisk prototyping" på NMBU som hun startet å undervise i.
- Men lodding er jeg ikke spesielt fan av, det har jeg gjort mye av opp gjennom, og det krever en del tålmodighet, ler hun.
Karrieren som utvikler så langt har også bydd på et opphold i India, hvor hun jobbet sammen med et oursourcing-team.
- Det var litt annerledes, det er mye mer hierarkisk og ikke så flat struktur som vi er mer vant med i Norge. Det blir ikke like mange diskusjoner, folk gjør det de får beskjed om dersom lederen har bestemt det, forteller hun.
Hun minnes også at hun måtte kjempe for å få inn code-reviews, da dette var noe de ikke tidligere hadde praktisert.
- Codereviews er noe alle utviklere bør ta på alvor. Sett av tid til å skjønne hva den andre har gjort, ikke bare for å avdekke potensielle feil, men også med tanke på kunnskapsoverføring", avslutter Maureen.