Kritisk til web-komponenter: «Dette er ikke framtida!»

Løsning på sosial innlogging, kritikk mot Web Components og superkjekt CSS-tips i ukas ForrigeUke.

Debatten går om Web Components egentlig er det beste for webben. 📸: AltumCode / Unsplash
Debatten går om Web Components egentlig er det beste for webben. 📸: AltumCode / Unsplash Vis mer

Dette var uken for etterlatte spor fra Mac-brukere 👣, hvordan du vil bli husket📉, dyre vesker💰

og 649 ting skjedde i frontend-verdenen.

GitHub? WebEx… eller var det TikTok?

Social login er helt fantastisk! Du slipper å måtte gå gjennom en tung registreringsflyt på den nye SaaS-en du er overbevist over kommer til å gjøre livet ditt 10x bedre, men som du i all sannsynlighet aldri kommer til å logge inn på igjen.

Men, om du mot formodning skulle komme tilbake en gang nummer to, hvilken social brukte du til å logge inn, igjen?

James Perkins i Unkey har skrevet om denne problemstillingen, og viser hvordan Unkey har lagt inn en liten detalj som gjør brukeropplevelsen til returnerende brukere langt bedre!

Ta en titt, og om du sitter og forvalter en sånn innlogging, ta å gjør det samme da vel!

Er ikke Web Components fremtiden?

Web Components ble introdusert av W3C som en løsning på det voksende behovet for gjenbrukbare, innkapslede komponenter i frontend-verden. De lar deg lage egendefinerte HTML-elementer med egendefinert stil og oppførsel som du kan benytte likt som andre HTML-tags.

Kjempeflott idé! Da slipper vi kanskje alle disse rammeverkene, eller? Vel, ikke alle er like fornøyde med dette konseptet.

Ryan Carniato, forfatter av SolidJS, er ikke fornøyd, og har skrevet litt om hvofor han mener Web Components ikke er fremtiden.

Grunnene er mange, men noe av det som jeg kanskje ikke har tenkt så mye på før er hvordan Web Components også påvirker de av oss som ikke bruker dem. Her drar han frem hvordan håndtering av native-elementer i rammeverk og biblioteker har måttet bli mer kompleks for å tilpasse seg fleksibiliteten til Web Components.

SolidJS har f.eks. måttet doble størrelse og kompleksitet på koden rundt event delegation i siste release, og treffer likevel ikke alle de sære edge-casene til Web Components. Denne ekstra kompleksiteten påvirker alle negativt, selv vi som holder oss unna Web Components.

Hva synes du om Web Components? Er du enig med Ryan, eller synes du han drar det litt langt?

Tips til bruk av Flexbox og Grid med nøstede elementer

Noe som har falt litt utenfor min, Wes Bos og mange andres radarer, er CSS-propertien display: contents;.

Den fjerner elementet sin “box” uten å fjerne barna til elementet, som da løfter barna opp og får de til å oppføre seg som direkte barn av elementets forelder. Dette gir deg muligheten til å gruppere elementer naturlig, men samtidig gjenbruke f.eks. flex-stylingen til en forelder.

Sjekk det ut!

Det var alt for denne uka. Ses neste uke!