Labrador CMS ansetter ny frontender: – Vi opplever kraftig vekst

Ida Klemmetsrud Isaksen får jobbe for Labrador CMS fra Bergen.

Ida Klemmetsrud Isaksen er ny frontend-utvikler i Labrador CMS.
Ida Klemmetsrud Isaksen er ny frontend-utvikler i Labrador CMS. Vis mer

Ida Klemmetsrud Isaksen er ansatt som ny frontend-utvikler i Labrador CMS.

Labrador er, som navnet tilsier, et CMS for å bygge nettaviser. De største kundene er TV 2 og Aller Norge, med blant annet Dagbladet.no – og ikke minst; kode24.no.

– Jeg hadde hørt litt om Labrador gjennom kode24, men visste ikke hvor mange spennende kunder de har, sier Klemmetsrud Isaksen i en inn/ut-melding til kode24.

Jobber fra Bergen

Klemmetsrud Isaksen har bakgrunn som kjemiker med en bachelor i nanoteknologi, men har senere tatt steget over til utvikling.

Hun er basert i Bergen, og dermed en del av flertallet av frontendutviklere hos Labrador CMS som jobber utenfor Oslo, hvor selskapet egentlig er basert.

– Labrador virker som et fleksibelt og lite byråkratisk selskap som er vant til å jobbe distribuert med ansatte rundt omkring. Dette er en fordel for meg som befinner meg i Bergen, sier Klemmetsrud Isaksen.

En av deres største kunder, TV 2, holder også til i Bergen.

– TV 2 utnytter fordelene med CMS-et fullt ut, og med en Labrador-utvikler i nærheten blir det enklere å gjennomføre workshops med dem, sier frontend-sjef Stian S. Andersen i Labrador CMS.

Enklere for utviklere

Det norske CMS-et har nå over 300 nettsteder i 12 land.

– Vi opplever en kraftig vekst, og vi er nå i samtale med flere store internasjonale mediehus. Utvikleropplevelsen i Labrador CMS blir derfor enda viktigere fremover, sier Andersen.

Han håper Klemmetsrud Isaksen kan bruke sin erfaring til å forenkle Labrador Developer Platform framover.

– Systemet er utrolig fleksibelt, og utviklerne har stor frihet til å bygge hva de ønsker. Vår utfordring er å opprettholde fleksibiliteten samtidig som vi reduserer kompleksiteten. Her kan Ida virkelig bidra, sier han.

– Som utvikler har jeg tidligere jobbet med et annet CMS, Sanity, som har en imponerende utvikleropplevelse. Men når det gjelder brukervennlighet, kan det virke litt mindre intuitivt. Et CMS skal først og fremst gjøre hverdagen enklere for brukerne, så det er spennende å være med på utviklingen av et slikt produkt, sier Klemmetsrud Isaksen.

💡 For ordens skyld: kode24 bruker som sagt Labrador, og eies av Aller Media, som også er deleier av Labrador CMS.