Mener Grindr pressa ut ansatte med kontortvang

Nesten halvparten av de Grindr-ansatte slutta i selskapet etter kontortvang, som mener det var hevn etter organisering.

Grindr er i hardt vær etter at nesten halvparten av de ansatte slutta etter kontortvang. 📸: Spencer Platt ( Getty Images / AFP / NTB
Grindr er i hardt vær etter at nesten halvparten av de ansatte slutta etter kontortvang. 📸: Spencer Platt ( Getty Images / AFP / NTB Vis mer

Datingappen Grindr er nok en gang i hardt vær.

The US National Labor Relations Board (NLRB) har bekreftet at de vil behandle en klagesak mot selskapet, melder The Register.

Grindr blir der anklaget for å bruke en «return-to-office»-plan for å kvitte seg med flere titalls ansatte.

Mener kontortvang var hevn

Bråket startet da flere Grindr-ansatte ville fagorganisere seg. Bare 14 dager etter at fagforeningen ble opprettet, kom kravet om å jobbe fra kontoret.

Fagforeningen Communications Workers of America (CWA) mente Grindr gjorde dette som hevn mot de fagorganiserte. Dette ville i så fall være et brudd på amerikansk arbeidslovgiving, og CWA klaget Grindr inn for NLRB. Grindr avviste at det var hold i anklagene.

  • CNN skrev i fjor høst at de ansatte fikk to uker til å velge mellom sluttpakke eller å potensielt flytte til byen deres team skulle ha kontor i.
  • Alle ble nemlig pålagt å jobbe fra det fysiske kontoret to dager i uka, oppga fagforeningen.
  • Det hele endte med at 83 av 178 ansatte skal ha sagt opp. Ifølge CWA skal mange av disse ha blitt ansatt med hjemmekontor som arbeidssted.

Kan pålegges å gi hjemmekontor

Neste steg er at NLRB og Grindr nå skal forsøke å oppnå en enighet. NLRB har som krav at Grindr skal anerkjenne fagforeningen, og at denne har rett til å forhandle på vegne av de ansatte.

Skulle de ikke bli enige, vil saken ende opp i en administrativ klagedomstol. Det er allerede bestemt at dette vil kunne skje i mars 2025.

Ifølge Insurance Journal, som igjen siterer Bloomberg, kan avgjørelsen i klagesaken bli anket videre, om nødvendig til føderalt nivå.

Skulle Grindr tape behandlingen av klagen, kan de i ytterste fall bli pålagt å endre praksisen, og tilby tidligere ansatte jobben tilbake med etterbetalt lønn fra de sluttet.