Metas nye AI-briller ser det du ser – nekter å svare på hva de gjør med bildene

Meta vil verken bekrefte eller avkrefte om de bruker bilder fra smartbrillene sine til å trene AI.

Mark Zuckerberg fikk med seg MMA-utøveren Brandon Moreno på scenen da han presenterte Metas Ray-Ban-briller. Zuckerberg var ivrig på å fortelle om oversettelsesfunksjonen som kommer til brillene, men Meta er mer motvillige til å fortelle hva de gjør med bildene fra brillene. 📸: Manuel Orbegozo / Reuters / NTB
Mark Zuckerberg fikk med seg MMA-utøveren Brandon Moreno på scenen da han presenterte Metas Ray-Ban-briller. Zuckerberg var ivrig på å fortelle om oversettelsesfunksjonen som kommer til brillene, men Meta er mer motvillige til å fortelle hva de gjør med bildene fra brillene. 📸: Manuel Orbegozo / Reuters / NTB Vis mer

Mange nordmenn satte seg på bakbeina da det ble kjent at Meta ønsket å trene sin AI på bilder folk selv har lagt ut på blant annet Facebook.

Konsekvensen ble at Meta trakk tilbake planene om å trene sin AI på europeiske forhold, og lot være å lansere flere AI-tjenester i de samme landene.

Men hva da med brillene Meta jobber med å lage? De som skal ta bilder av omgivelsene dine? Vil disse bli brukt til å trene en AI?

Det vil ikke Meta svare på.

Ønsker ikke å svare på bildebruk

Metas AI-briller fra Ray-Ban kommer utstyrt med et nett, lite kamera. Tanken er at de i tillegg til å ta bilder når du ber om det, også skal ta bilder når det er nyttig for AI-en, melder flere medier.

Eksempler på dette er hvis du ber om å få beskrevet omgivelsene dine, eller ber om hjelp til å se noe konkret i et mylder av rot. Dette skal også bli lettere med en ny funksjon som skal gi AI-en tilgang på video fra dine omgivelser.

Alt i alt, dette kan bli mye bilder, som du ikke nødvendigvis fanger opp selv. Og ifølge TechCrunch kommer det ingen løfter fra Meta om at disse bildene forblir private.

De har spurt Meta om de hadde planer om å trene AI-modeller på bildene fra Ray-Ban Meta-brukere, slik de gjør på bildene til brukere på sosiale medier i land utenfor EU. Det ønsket ikke Meta å svare på.

Avviste å svare, flere ganger

– Vi diskuterer ikke det offentlig, sa Anuj Kumar til TechCrunch mandag.

Kumar er seniordirektør, og jobber med «wearables» (ringer, klokker, briller og så videre) hos Meta.

– Dette er ikke den typen tema som vi deler med eksterne, sa Metas talsperson Mimi Huggins, som også var med i intervjuet.

Huggins skal også ha presisert at «vi sier ingenting, uavhengig av om svaret er ja eller nei», da TechCrunch ba om et tydelig svar på om Meta trener AI på bildene fra brillene.