Microsoft bedømmer alle ansatte på deres bidrag til sikkerhet

Lønna og karrieren til Microsoft-ansatte kan bli påvirket av innsatsen de gjør for sikkerhet i selskapet. Det skjer etter at sikkerhet er blitt topprioritet for selskapet, og alle ansatte skal nå vurderes på nettopp sikkerhet.

Alle Microsoft-ansatte skal nå bedømmes på deres bidrag til sikkerhet. 📸: Charles Guerin / ABACA / Shutterstock
Alle Microsoft-ansatte skal nå bedømmes på deres bidrag til sikkerhet. 📸: Charles Guerin / ABACA / Shutterstock Vis mer

Alle ansatte i Microsoft skal nå bli vurdert på sikkerhet, melder The Verge. De har fått tilgang på et notat fra Kathleen Hogan, som er CPO (chief people officer) i selskapet.

– Sikkerhet er vår førsteprioritet, og alle hos Microsoft skal ha sikkerhet som en kjerneprioritering. Når du må velge mellom sikkerhet og noe annet, skal svaret være enkelt: Sikkerhet over alt annet, skriver Hogan i notatet.

Sikkerhet blir den tredje nøkkelprioriteringen til Microsoft, i tillegg til mangfold og inkludering.

Vil kunne påvirke lønna

De ansatte blir henvist til en intern FAQ. The Verge har også fått tilgang til denne.

Der blir det gjort klart at et manglende sikkerhetsfokus vil få konsekvenser for de ansatte. Det vil kunne påvirke forfremmelser, personlige lønnstillegg og bonuser.

Sikkerhet vil også bli et eget punkt under medarbeidersamtalene i Microsoft, som internt blir kalt Connect, i tillegg til inkludering, mangfold og personlige prioriteringer som er avklart med nærmeste leder.

De ansatte skal også være i stand til å dokumentere hvilke bidrag de har gjort når det kommer til å bedre sikkerheten.

For tekniske ansatte betyr det at sikkerhet skal inngå fra starten av et prosjekt, følge etablerte sikkerhetspraksiser og sørge for at produktene er trygge for kundene å bruke.

Har vært en prioritet siden mai

Allerede før sommeren annonserte Microsoft at sikkerhet skulle være en topprioritet.

For mange brukere oppleves det nok som at selskapet har mislykkes med dette i sommer. Det har vært flere runder med problemer for selskapet, og flere av problemene handler om sikkerhet.

Fra sikkerhetsløsningen til Crowdstrike som lammet over 8,5 millioner datamaskiner, til at Microsofts egen sikkerhetsløsning forverret et problem med Azure slik at den varte i ti timer.

– Vi i Microsoft leverer kritisk infrastruktur som verden er avhengig av. Med den tilliten vi blir vist, så kommer det også et stort ansvar. Vi skal beskytte våre kunder, vårt selskap og vår verden fra digitale trusler. Som ansatte hos Microsoft, har vi alle en rolle for at vi tar det ansvaret, skriver Hogan.

Du kan lese hele notatet her.