Microsoft utsetter Recall etter stor skepsis fra bransjen

Vil få mer tilbakemeldinger på sikkerheten før Recall-funksjonen slippes løs.

Microsoft-sjef Satya Nadella fortalte sist måned om planene for Recall. Nå går selskapet tilbake på planene, enn så lenge. 📸: Jason Redmond / AFP / NTB
Microsoft-sjef Satya Nadella fortalte sist måned om planene for Recall. Nå går selskapet tilbake på planene, enn så lenge. 📸: Jason Redmond / AFP / NTB Vis mer

Microsoft skulle i utgangspunktet lansere sin nye AI-funksjon Recall 18. juni.

Nå er det klart at det ikke blir slik likevel: Lanseringen er satt på pause.

Årsaken er bekymring for sikkerheten.

Skal lagre snapshots

Recall har blitt markedført som en AI-funksjon som skulle være del av de nye Copilot+datamaskinene som skulle lanseres samme dato. Funksjonen skal jevnlig lagre bilder av det PC-brukeren har på skjermen.

Formålet er at disse skal lagres og analyseres, slik at informasjon om tidligere bruk kan innhentes. Og det er nettopp det som gjør at mange har advart om følgende dette kan få for sikkerheten.

Flere sikkerhetseksperter har pekt på både personvernshensyn og muligheten for at dataene kommer på avveie.

Beholder visjonen

Funksjonen vil nå først bli gjort tilgjengelig for brukere i Windows Insider-miljøet (WIP).

– Vi justerer lanseringsmodellen for Recall for å dra nytte av ekspertisen i Windows Insider-miljøet. Slik kan vi sikre at opplevelsen møter våre høye standarder for kvalitet og sikkerhet, sier Microsoft i en uttalelse.

Selskapet sier videre at denne avgjørelsen er tatt for å være sikre på at de kan gi en trygg opplevelse som kunder skal kunne stole på.

Selv om funksjonen får utsatt lansering, så er fortsatt planen den samme.

– Vi skal nå samle inn flere tilbakemeldinger, før vi gjør funksjonen tilgjengelig for alle brukere med Copilot+datamaskiner.