MongoDB jubler over resultater ved å snakke ned PostgreSQL

Men tallene over bruk er ikke på MongoDBs side.

Det er fortsatt mange som bruker MongoDB, men ikke like mange som bruker PostgreSQL. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Det er fortsatt mange som bruker MongoDB, men ikke like mange som bruker PostgreSQL. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Helt anektodisk, virker det ikke som at den dokumentbaserte databasen MongoDB er like hett blant norske utviklere i dag som det var for, si, fem år sida.

Men da MongoDB la fram resultatene fra siste kvartal nylig, hadde de gode nyheter: Omsetningen økte 13 prosent, opp til 478 millioner dollar, ifølge The Register, og verdien av selskapet økte enda mer: Opp 14 prosent.

Da MongoDB-sjef Dev Ittycheria la fram resultatene hadde han en teori om oppturen: At utviklere liker deres databaser bedre enn PostgreSQL-databaser.

Men som The Register skriver; det har han kanskje ikke helt belegg for.

Snakker ned PostgreSQL

Ittycheria skrøyt blant annet av å ha kapra Fanatics Betting & Gaming som kunde, noe de også har skrytt av tidligere.

– Først lanserte teamet en plattform på PostgreSQL, men møtte utfordringer med skalerbarhet, fleksibilitet og overdreven kompleksitet, sa MongoDB-sjefen i investorsamtalen, ifølge The Register.

Han skal også ha snakka ned PostgreSQL basert på hvor gammel løsningen er, og den lange historien med Oracle, SQL Server og MySQL.

– Når det gjelder hva vi gjør for å konkurrere og hvorfor vi vinner... MongoDB har et veldig fleksibelt oppsett som lar deg lagre dokumenter i et JSON-aktig format. Dette er en fordel for applikasjonsstruktur som utvikler seg over tid, sa Ittycheria.

PostgreSQL slår MongoDB

Men har MongoDB hold i påstandene om at utviklere foretrekker dem overfor PostgreSQL?

Nei, påpeker The Register, og viser blant annet til db-engines.com sin oversikt. Her skal PostgreSQL ha vunnet over MongoDB i 2017, og bare økt sin ledelse siden den gang.

Akkurat nå ser vi at MongoDB ligger på femteplass, PostgreSQL på en fjerdeplass, og pallplassene går til SQL- og relasjonsbaserte databaser.

Også på Stack Overflow sin siste utviklerundersøkelse ligger PostgreSQL langt over MongoDB. PostgreSQL ligger faktisk på førsteplass, med MongoDB på en femteplass.