Møt One – det nye React-ramme­verket for kryss­plattform

Nytt Glimt av React Router v7, fra Pages Router til App Router og det nye React-rammeverk One i ukas ForrigeUke.

På onestack.dev kan du sjekke ut det nye React-rammeverket One. 📸: Youtube
På onestack.dev kan du sjekke ut det nye React-rammeverket One. 📸: Youtube Vis mer

Dette var uken for nye React rammeverk🖼️, uheldige endringer i CSS-filen💅, hvor gulvet ble til lava 🔥 — og 721 andre ting skjedde i frontend verdenen.

Nytt glimt av React Router v7 🚀 Pre-release

React Router v7 er nå tilgjengelig i pre-release, og gir oss et glimt av nye funksjoner og forbedringer som er på vei.

  • En nyhet er muligheten for å pre-rendre alle statiske ruter i applikasjon til statisk HTML, mens dynamiske ruter kan ekskluderes.
  • Denne versjonen byr også på en penere måte å håndtere nestede ruter, samt forbedringer i typesikkerhet.

Ta en titt på en oppsummering av de nye funksjonene her. For de som ønsker å utforske denne versjonen, kan dere starte her, men vær oppmerksom på at siden dette fortsatt er en pre-release er dokumentasjonen noe uferdig.

Fra Pages Router til App Router med Josh Comeau

Josh Comeau har nylig delt erfaringer med å oppdatere sin interaktive blogg, med fokus på noen spennende teknologiske skifter.

  • Blant annet utforsker han overgangen fra Styled Components til Linaria for å sikre kompatibilitet med React Server Components.
  • Han diskuterer også bruk av teknologier som Tailwind og Framer Motion.
  • Spesielt interessant er det å høre om overgangen fra Pages Router til App Router. Comeau sammenligner de to rutingstrategiene og legger frem fordeler og ulemper ved å migrere til App Router.

For utviklere som vurderer en lignende overgang, kan det være verdt å sjekke ut her.

Onestack — et nytt React-rammeverk

Forrige torsdag ble et nytt React-rammeverk, kalt “One,” lansert av utviklerne bak komponentbiblioteket Tamagui.

  • Rammeverket bygger på Vite, og fasiliterer web- og mobilutvikling fra samme kodebase.
  • En av hovedpersonene bak prosjektet sier på Hacker News at deres hovedmål er å muliggjøre utvikling av gode brukeropplevelser på tvers av plattformer uten behov for store, dedikerte utviklingsteam.
  • One er designet for å være attraktivt både for utviklere som søker et React-rammeverk som støtter web og React Native, og for de som ønsker et effektivt og raskt rammeverk for utelukkende webutvikling.
  • En sentral funksjon i One er at det skal være “local-first” tilnærming, og for å realisere dette er One integrert med synkroniseringsmotoren Zero.

Navnet “One” kan imidlertid skape utfordringer i et marked overfylt med JavaScript-rammeverk. Et enkelt søk på “One js” fører til at diverse rammeverk og biblioteker dukker opp, noe som reiser spørsmål om hvorvidt navnet kan påvirke rammeverkets synlighet og popularitet.

Dersom du er interessert i å prøve ut One, kan du enkelt sette det opp med kommandoen: npx one, og utforske det selv. Sjekk ut deres offisielle nettsted på onestack.dev for mer informasjon.

Det var alt for denne gang, sees neste uke👋