AI mangler killer-appen(TM), som skal revolusjonere alt. Slik forklarer Microsoft-topp Satya Nadella hvorfor AI ikke er en ubetinga suksess, enda.
Budskapet kom på videopodkasten til Dwarkesh Patel.
Ifølge Nadella vil alt endre seg, når vi klarer å bruke det på en like god måte som Excel og epost.
Tallfester suksesskriterie
Det å måle suksess utifra parametre for generell kunstig intelligens (AGI) er en meningsløs måte å selv erklære suksess på, sier Nadella i podkasten.
Han mener det er mer relevant å se på bidraget AI vil ha til produktivitet.
– Når vi sammenligner dette med den industrielle revolusjonen, så handler det om vekst. For meg handler det om at det gir en økonomisk vekst på 10 prosent, eller 7 prosent i den utvikla delen av verden, forklarer Nadella.
– Det er det som må være målestokken for sukess, sier han, og gjentar dermed definisjonen som er omtalt i avtalen mellom Microsoft og OpenAI.
Nadella trekker fram to forhold for at det skal kunne skje.
- AI må bli både billigere og bedre.
- AI må få et bruksområde som gir varig endringer i hvordan og i hvilket omfang vi bruker det.
Han trekker fram Microsofts salg av serverløsninger i India som eksempel.
Selv om det fantes, så har etterspørselen gjennom skytjenester blitt så mye større, at det trumfer fortidens behov.

Umulig å gjøre AI 100% sikker, mener Microsoft
Sammenligner med Excel og epost
I forlengelsen av dette, er det et spørsmål om hvordan dette skal kunne skje. Ifølge Nadella er endringen som epost og Excel sto for, en lignende parallel.
Der prognoser tidligere handlet om regneark som ble faxet og sendt rundt internt på et kontor, kan alt nå løses med et regneark i en epost. Dette endret måten å jobbe på, understreker Nadella.
– Det er dette vi trenger når AI skal tas i bruk på kontorer. Det grunnleggende her er at det er en ny oppgave, og en ny måte å jobbe på.
– Det er en grunnleggende endring for alle, som nå må finne ut hvordan de skal få gjort jobben sin på nye måter, sier Nadella, og skyter inn.
– Det kommer til å ta tid!
Nadella gjentar også et budskap om at målet med AI ikke er å erstatte ansatte, men å gi dem større og mer meningsfylte arbeidsoppgaver, framfor å sitte med rutinearbeid.
Samtidig er det mange selskaper, som kode24 også har omtalt, som har store planer om å bruke AI til nettopp effektivisering og nedbanning.
