Martin Bielecki (33) har starta som seniorkonsulent i Novanet.
Utvikleren har en mastergrad i informatikk fra Universitetet i Oslo, med spesialisering i programmering og nettverk. Bielecki har over syv års erfaring som fullstack-utvikler: Han var først konsulent i fire år, før han ble inhouse-utvikler hos Gyldendal Rettsdata, og har altså nå endt opp hos Novanet.
Han er i gang som konsulent hos Thon Hotels, hvor konsulentene jobber med en tjenesteplattform bygget med .NET og driftet i Azure.
"Denne plattformen består av noen titalls mikrotjenester som kjører i Azure Kubernetes Service, kommuniserer via Azure Servicebus og eksponeres via REST API'er" forteller Novanet i en inn/ut-melding til kode24.
Kodeduoen Haimanot og Dave går sammen fra Finn til Diffia
.NET og Azure
Bielecki kom i kontakt med Novanet gjennom tidligere kollegaer, fra både tiden som konsulent og inhouse-utvikler.
- Novanet er spesialister på .NET og Azure, som har blitt mine foretrukne plattformer og teknologier på utvikling. Det er stort fokus på et sterkt fagmiljø og kunnskapsdeling, som for meg er veldig viktig, sier han.
- Det sosiale miljøet og joviale menneskene setter jeg også høyt.
«Tech-podcaster hører jeg stort sett aldri på, men hører på andre podcaster.»
Bøker og Youtube
- Jeg har alltid vært glad i bøker og har etter flere år i forlagsbransjen opparbeidet en pen samling med litteratur og fagbøker. Jeg leser stort sett på Kindle-en, men jeg foretrekker å lese fagbøker på papirformat.
- Nå om dagen leser jeg andreutgaven av "Building Microservices" av Sam Newman. Dette har lenge vært en av de mest kjente bøkene innen fagområdet og omhandler alle aspekter rundt denne arkitekturen. Andre utgave kom tidligere i høst. Den er grundig revidert og inneholder i tillegg nye temaer og erfaringer som har blitt gjort etter at førsteutgaven kom i 2015, forteller Bielecki.
Øistein (49) slutter i jobben for å satse på hundeapp
- Jeg leser ellers litt rundt på nettet, men har ingen faste blogger jeg følger. Er sporadisk innom ulike utvikler-subreddits, kode24 og hackernews. Tech-podcaster hører jeg stort sett aldri på, men hører på andre podcaster som for eksempel Nerdelandslaget, da jeg er ganske interessert i spill og spillkultur. Jeg bruker stort sett Youtube når jeg ønsker korte og konsise forklaringer og innføringer av ulike teknologier. Her har det kommet veldig mye bra de siste årene.
- Jeg foretrekker egentlig å lese meg opp i stedet for å se på store videokurs, men hvis jeg skal trekke frem noe her må det bli FrontendMasters. Jeg synes de lager gode videokurs som er lette å følge. Det er fantastisk at vi i 2021 har alt så lett tilgjengelig for å lære at man kan velge det mediet man føler er best for en selv. Og kvaliteten på materialet har virkelig blitt bra med årene. Det er noe helt annen nå enn for bare 5-6 år siden.