Nettbureau vokser, mens andre ned­bemanner: «Bildet er ikke helsvart!»

2024 har så langt vært et tøft år for mange utviklere og selskaper. Samtidig er det også noen selskaper som vokser videre i 2024, og som velger å satse.

Nettbureau har vokst ut av sine nåværende kontorer. 📸: Nettbureau
Nettbureau har vokst ut av sine nåværende kontorer. 📸: Nettbureau Vis mer

2024 har så langt vært et tungt år for mange norske utviklere og selskaper. Tynne ordrebøker og dårlig lønnsomhet har gjort sitt.

Men det finnes unntak.

Nettbureau har vokst fra lokalene de har hatt siden pandemiåret 2020, og flytter nå til nye lokaler hos Oda, i en opptakt til videre oppskalering av driften.

Selskapet har figurert på lister over gasellebedriftene i Oslo, altså selskaper som vokser raskt, og utviklingen har holdt seg slik.

11 nye

– Vi kompromisser ikke på kontorene våre. De skal holde en så høy standard at de ansatte gleder seg til å komme på jobb hver dag, sier Gulbrand Øverbye, CEO i Nettbureau, i en pressemelding.

Den siste måneden har selskapet tatt i mot fem nye ansatte. Så langt i år er det 11 nye ansatte, og de leter fortsatt etter flere utviklere.

Bak denne fasaden vil Nettbureau få god plass til å boltre seg og skalere videre oppover. 📸: Vogl Tradition AS
Bak denne fasaden vil Nettbureau få god plass til å boltre seg og skalere videre oppover. 📸: Vogl Tradition AS Vis mer

– Det har festet seg et bilde av at det er krise i IT-bransjen. Det er trist å se andre selskaper som må nedbemanne, men bildet er ikke helsvart, sier Øverbye

– Det er viktig for oss å vise at det finnes selskaper i denne bransjen som også skalerer opp, legger han til.

Selskapet utvikler digitale sammenligningstjenester, og har også fortalt om erfaringen da de utvidet fokuset utenfor Norges grenser.

Dobler arealet

De nye lokalene blir på 1.200 kvadratmeter, opp fra 500 kvadratmeter. Dermed er det god plass for å skalere videre opp.

Lokalene er den ene etasjen i Oda-bygget, en drøy kilometer fra dagens lokaler.

Oda kunngjorde tidlig i juni en større nedbemanning. Totalt skal Oda gjennom en nedbemanning på 150 personer. 60 utviklere hos Oda mister jobben.