OpenAIs nye Canvas skal gjøre det enklere å bruke ChatGPT til koding

Canvas er et nytt grensesnitt for å jobbe med både tekst og kode som går lenger enn den vanlige ChatGPT-chatten.

Med Canvas kan du samarbeide med ChatGPT om å skrive kode på en bedre måte enn før, ifølge OpenAI. 📸: OpenAI
Med Canvas kan du samarbeide med ChatGPT om å skrive kode på en bedre måte enn før, ifølge OpenAI. 📸: OpenAI Vis mer

OpenAI lanserte torsdag kveld norsk tid Canvas, som er et nytt brukergrensesnitt og en ny måte å jobbe med ChatGPT på. Det skriver TechCrunch.

Canvas åpnes i et nytt vindu ved siden av det vanlige chattevinduet, og gir deg et område der du og AI-assistenten kan "samarbeide" om å skrive tekst eller kode.

Canvas basert på GPT-4o-modellen, og rulles ut til ChatGPT Plus og Teams-brukere denne uken. Den vil også bli tilgjengelig for ChatGPTs gratisbrukere så snart den er ute av beta.

Tekst eller kode

OpenAI skriver at selv om ChatGPTs vanlige brukergrensesnitt er enkelt å bruke og fungerer bra til mange oppgaver, så har det sine begrensninger når du jobber med prosjekter som krever redigering og revisjoner av innholdet.

– Med Canvas kan ChatGPT bedre forstå konteksten av det du prøver å utføre. Du kan markere spesifikke deler for å indikere nøyaktig hva du vil at ChatGPT skal fokusere på, skriver selskapet.

Canvas lar deg redigere tekst og kode, eller markere det du vil endre og be ChatGPT gjøre det for deg. 📸: OpenAI
Canvas lar deg redigere tekst og kode, eller markere det du vil endre og be ChatGPT gjøre det for deg. 📸: OpenAI Vis mer

Når Canvas gir deg tekst eller kode, kan du redigere den som du vil. Det er også en meny med snarveier for å få Canvas til å foreslå forbedringer, justere lengden på teksten, hvor avansert språket skal være, og så videre.

For kode24s lesere er det antagelig det som går spesifikt på koding som er mest interessant.

– Koding er en iterativ prosess, og det kan være vanskelig å følge alle revisjoner av koden i en chat. Canvas gjør det enklere å følge og forstå ChatGPTs endringer, skriver OpenAI.

Eget "kode-canvas"

Når Canvas gir deg kode, vises koden i en kodeeditor.

Så kan du redigere i koden og endre den som du vil, eller be ChatGPT om å gjøre endringer for deg.

Hvis du jobber med kode og ikke tekst, vil snarvei-menyen endre seg til en meny som har med koding å gjøre:

  • Review code
  • Add logs
  • Add comments
  • Fix bugs
  • Port to a language

Med et klikk på en av disse knappene kan du altså få hjelp med å gå gjennom koden, dokumentere den, fikse feil, eller kanskje skrive om koden fra JavaScript til Rust eller noe annet.

– Vi har trent GPT-4o til å samarbeide som en kreativ partner. Modellen vet når den skal åpne et canvas, gjøre målrettede redigeringer, eller skrive om fullstendig, skriver OpenAI.

Har du fått med deg vår test av AI-kodeeditoren Cursor? Les om den her: