Palo Alto beklager lampedamer på Black Hat-fest: «Dette var uakseptabelt»

Palo Alto Networks-sjefen legger seg paddeflat etter å ha satt lampeskjermer på kvinner.

Slik skal de ha sett ut, lampeskjerm-damene på Black Hat-festen til Palo Alto Networks. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Slik skal de ha sett ut, lampeskjerm-damene på Black Hat-festen til Palo Alto Networks. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

– Jeg har sett disse noen ganger på LinkedIn. Dette er ekte, menneskelige kvinner, skriver en bruker på r/womenintech på Reddit.

Brukeren poster så et bilde av to kvinner, stående rett opp og ned i utfordrende kjoler, med hver sin lampeskjerm på hodet. Et bilde som ganske riktig også har gått noen runder på blant annet LinkedIn.

Bak lampedamene ser man at det dreier seg om velkomsten på en «CyberRisk Collaborative Happy Hour, presented by Palo Alto Networks», under årets Black Hat-konferanse i Las Vegas.

"Happy" hour, bare for tech dude bros, ikke de dekorative assesoarerene, andre ganger kjent som noe som kalles kvinner, skriver en annen Reddit-bruker, som blant annet får svaret:

– Det var veldig få av oss der. Jeg reiste tidlig, fordi det var creepy.

Legger seg flat

Nå har Palo Alto Networks, som er et gigantisk selskap innen sikkerhet, gått ut og beklaget stuntet. I beklagelsen skriver CEO-en Nikesh Arora at dette var et feilsteg.

– La meg begynne med en oppriktig unnskyldning for en nylig markedsføringsbeslutning på et arrangement arrangert av Palo Alto Networks under Black Hat i Las Vegas. Det misforståtte forsøket på å ta imot gjester med merkede lampeskjerm-bærende vertinner var ikke i samsvar med våre verdier, skriver han i beklagelsen som også er posta på LinkedIn.

– Jeg setter pris på at du ikke dømmer oss på denne isolerte begivenheten, og jeg vil forsikre deg om vårt fortsatte engasjement for og feiring av inkludering og mangfold.

– La meg være tydelig: det som skjedde var uakseptabelt. Vi kunne og burde gjort det bedre. Vi skal gjøre det bedre.

Har tatt grep

Arora skriver at selskapet har tatt flere grep, blant annet:

  • Undersøkt hvorfor dette valget ble tatt, for så å kunne sørge for at alle slike ting følger retningslinjene de visstnok har.
  • "Forsterka" disse retningslinjene, for å sørge for at de tar for seg inkludering og mangfold.
  • Sørga for at all markedsføring framover blir nøyere gjennomgått av ledelsen.

– Vi setter stor pris på din forståelse og gjennomtenkte vurdering i denne saken, avslutter Palo Alto Networks-sjefen.