Plutselig tok Andors app av på App Store: – Jeg tjener litt på den

Andor Davoti startet som selvstendig konsulent for å finansiere hobbyprosjekter. Nå har ett av prosjektene tatt skikkelig av: Fast Rhymes.

Andor Davoti har langet mange apper, men Fast Rhymes er den første som virkelig har tatt av i App Store. 📸: Fast Rhymes / Andor Davoti
Andor Davoti har langet mange apper, men Fast Rhymes er den første som virkelig har tatt av i App Store. 📸: Fast Rhymes / Andor Davoti Vis mer

– Jeg har spyttet ut alt mulig på App Store, og så har plutselig algoritmen truffet bra på Fast Rhymes, og jeg har fått en masse brukere.

Det forteller Andor Davoti til kode24. Han har jobbet som utvikler siden 2018 og startet nylig opp som selvstendig konsulent. Gjennom sitt firma har han spesialisert seg på fullstack-utvikling av kryssplattform mobil- og web-apper.

Ved siden av jobb brenner han imidlertid for hobbyprosjektene sine.

– Jeg er i oppdrag og så sitter jeg med hobbyprosjekter på siden, slik at jeg på ett eller annet vis kan "funde" hobbyprosjektene, sier Davoti.

De fleste appene hans har han laget for å lære seg et nytt rammeverk eller nye teknologier. Få har blitt særlig suksess, utover læringsutbyttet.

Men for en stund siden begynte plutselig appen Fast Rhymes å ta av på App Store. Nå er den lastet ned rundt 250.000 ganger og har rundt 15.000 aktive brukere i måneden.

Det fikk Davoti til å begynne å videreutvikle appen for å satse videre på den, og nå er planen å lansere den på Producthunt.

Fast Rhymes har rundt 15.000 aktive brukere. 📸: Andor Devoti
Fast Rhymes har rundt 15.000 aktive brukere. 📸: Andor Devoti Vis mer

Hjelper musikere med rim og tekster

Kort fortalt er Fast Rhymes en app som skal hjelpe de som skriver sangtekster. Den finnes på norsk, engelsk, spansk og fransk.

– Jeg og noen kompiser skrev låter, og så brukte vi nettsiden RhymeZone.com for å finne ord som rimer. Men det var veldig gammeldags, og mye reklame. Da bestemte jeg meg for å bygge en mobilapp som gjør det samme, forteller Davoti.

Noe av grunnen til at han opprinnelig lagde Fast Rhymes var for å lære apputvikling – og appen er en av de første han lagde.

– Så gikk den bra på App Store, og jeg fikk plutselig mailer fra amerikanere som hadde funnet den, og som spurte om nye "features".

«Jeg fikk plutselig mailer fra amerikanere som hadde funnet den, og som spurte om nye "features".»

– Det var også en produsent i Puerto Rico som kontaktet meg, og som var stor fan av at appen var på spansk.

Opprinnelig var Fast Rhymes en veldig enkel app for å finne rim, men så har den etter hvert blitt utvidet ganske kraftig.

Noe av det mange ønsket seg var blant annet mulighet til å skrive låter direkte i appen. Det er på plass nå, i tillegg til en instrumentalavspiller som spiller "beats" som looper i bakgrunnen mens du jobber med teksten til låten.

– Tanken er at appen skal eliminere distraksjoner, og at du skal slippe å bytte verktøy når du skriver en låt. Du har alt på ett sted.

AI-"ghostwriter"

Appen består av tre skjermbilder du sveiper frem og tilbake mellom. I midten er hovedvinduet der du skriver teksten. Og så kan du sveipe mot høyre for å få opp tjenesten for å finne rim eller ord med lignende betydning, eller mot venstre for å få frem vinduet der du kan velge "beats" – instrumentalene som kan spille i bakgrunnen.

En av de nye funksjonene er en AI-"Ghostwriter" som hjelper deg med å skrive sangtekstene.

AI-en er implementert slik at du må ha begynt å skrive noe selv for at den skal kunne hjelpe deg med mer av teksten. Du må altså selv være med på den kreative prosessen med å skrive en låt, og så fungerer Ghostwriter som et verktøy som skal hjelpe deg underveis.

– Jeg så en massiv økning i betalte brukere etter at jeg fikk inn AI i appen. Det er mye brukt, og jeg ser på det som en fin ting å tilby brukerne. Vil du ikke bruke det, så må du ikke, sier Davoti.

Forslagene lages ved hjelp av Google Gemini.

«Jeg så en massiv økning i betalte brukere etter at jeg fikk inn AI i appen.»

Tjener penger på den

Appen er basert på en "freemium"-modell der man kan bruke mye gratis, men betale for tilleggsfunksjonalitet.

– Det grunnleggende er gratis, som å søke etter rim og skrive tekster. Men hvis du vil bruke AI eller mer avanserte funksjoner, er det betalt.

– Tjener du penger på appen?

– Ja, jeg tjener litt på den. Det har ligget på rundt 1000 dollar de siste månedene, kanskje litt mer. Jeg har rundt 500 betalende brukere.

– Har det vært noen spesielle utfordringer underveis i arbeidet med appen?

– Ja, mye forskjellig. Dette var ett av de første prosjektene jeg startet, så jeg tok veldig mange valg for 4-5 år siden som jeg ikke ville tatt nå. Valg som er vanskeligere å komme ut av etter noen år med mange brukere, enn om jeg skulle startet på nytt, sier Davoti.

Arbeidet med Fast Rhymes-appen har imidlertid vist seg å være nyttig for å holde kunnskapen om React Native oppdatert.

– Det er bra å kunne selge seg inn med det som konsulent. Da er man alltid attraktiv i de oppdragene, avslutter Davoti.